Lihtsaimad vahendid, mis loomakarvade vastu aitavad, on poes müüdavad liimiga kaetud paberrullid, ent alati nendest ei piisa.

Kui riided on niivõrd loomakarvadega kokku saanud, et võitlus puhastamisega on juba ette kaotatud lahing, tasub riided panna pesumasinasse, kuid enne tuleks neid hoolikalt leotada.

Selleks tuleb täita vann või suurem anum veega ja riided sinna asetada. Õrnalt loputades peaks suurem osa loomakarvu veepinnale tõusma. Seejärel saab karvad ära korjata, minema visata ning vajadusel protseduuri korrata. Kui karvad on eemaldatud, saab riided pesumasinasse panna.

Mööblilt saab loomakarvu eemaldada duši all naha koorimiseks mõeldud karedate kinnaste abil. Võttes kuiva kinda ja tõmmates sellega üle karvase pinna, jäävad loomakarvad hästi kindale.

Märg kummikinnas on samuti abiks. Kui sellega karvaseks saanud pinnad üle pühkida, peaks karvaprobleem mõneks ajaks lahendatud olema.

Mööbli puhul toimib samuti hästi liimiga kaetud paberrull, mida üldjuhul riiete puhastamiseks kasutatakse.

Kui ühtegi muud vahendit ei juhtu käepärast olema, aga lemmiklooma karvad riietel on tüütu probleem, siis tasub niiske käega tõmmata üle riiete.

Hea lugeja, kui oskad soovitada mõnd head nippi võitlemaks koduses majapidamises lahtiste loomakarvadega, siis anna sellest kommentaarides ka teistele teada.