Varjupaik.ee kirjutab oma kodulehel valvurkoertest Reksist ja Piraadist, kes jäid kevadel senisest tööst ilma, kuna valvurid, kellega nad koos töötasid, tuli koroonapandeemiast tingitud majanduskriisi tõttu koondada:
"Majandusel on jalad alt läinud ja paljud firmad on oma tegevuses pidanud tegema korrektuure – osa on otsad koomale tõmmanud või hoopis tegevuse lõpetanud. Kahjuks pidi selle tee valima ka ettevõte, kus inimeste kõrval täitsid auväärset valvuriametit Reks ja Piraat. Nad tegid ausalt oma tööd igapäevase korraliku toiduportsu, peavarju ja iga-aastase vaktsineerimise eest. Vanemas eas Reks oli targa koerana oma ülesanded nooremale Piraadile tasapisi üle andnud ja veetis rohkem aega inimestega sõbrustades. Piraat täitis hoolega väravakella ametit ja andis häälekalt teada liikumistest territooriumil."

Piraat

Kui oli teada, et valvurid, kes koerte eest hoolitsesid, tuleb koondada, hakkasid firma omanikud ja töötajad otsima lahendust, et koerad ei peaks omapead jääma. Infot kodu vajavate koerte kohta prooviti jagada nii ja naa, ka koostöös erinevate loomi abistavate organisatsioonidega. Kuid vaatamata sellele, et postitusi jagati sadu kordi, ei olnud sellest abi ja aeg aina kulus. Inimesed lahkusid ja koerad jäid murelikult platsile, kus ei olnud enam tööd ja inimesi. Hooleta koerad ei jäänud – kes vähegi sai, käis nende juures ja oma toiduportsud said nad kätte. Kõige hullem oli koerte jaoks üksindus, sest olid nad ju harjunud, et inimesed toimetavad ümberringi ja on kellega suhelda. Hea, et nad vähemalt teineteisel olemas olid.

Õnneks jõudis info koertest lõpuks Varjupaikade MTÜ-ni, kes loomi hätta ei jäta. Toredale koerapaarile pakkus ajutist peavarju Tallinna loomade varjupaik, kus neid ümbritses igapäevane suhtlus ja hoolitsus ning mille kaudu neile nüüd viimaks uued kodud leiti.

Firma poolt said mõlemad koerad koondamistasuna uue elu alustamiseks vajaliku paketi. Ettevõte tasus mõlema koera protseduuride eest, mis on vajalikud uude koju minekuks – kastreerimine, kordusvaktsineerimine, välis- ja siseparasiitide tõrjed. Koerad oli eelnevalt kiibistatud. "Müts maha vastutustundliku tööandja ees, kes olles ise raskustes, tegi kõik selleks, et koeri aidata. Kui ei oleks eriolukorda, jätkaks Reks ja Piraat oma tavalist tööelu korravalvuritena ja ka pensionipõlve oleks nad saanud samas pidada," seisab varjupaiga blogis.