Loom pidi elama üle poole oma senisest elust väga väikses puuris, kus isegi sirutamiseks puudus võimalus. Hoiukoju jõudes oli küülik väga arg ning puurile lähenedes hakkas lärmakalt märku andma, et ei soovi inimese lähedust.

Küülik Älly

Vabatahtlik ehitas Ällyle suure aediku, kus ta saaks ennast vabalt tunda. "Kuna aga küülik oli terve oma eelneva elu veetnud puuris, siis ei teadnud ta hüppamisest ega jooksmisest väga midagi. Nii kössitaski ta algul vaid nurgas, kuid ajapikku õppis Älly vabatahtliku juures elava teise küüliku käest, kuidas üks õige küülik käituma peab," kirjeldab MTÜ sotsiaalmeedias. "Ta õppis hüppama, jooksma, sirutama, pesema ning isegi potil käima. Tasapisi on ta aru saanud, et kõik inimesed ei olegi nii pahad vaid neile tuleb lihtsalt võimalus anda ja ettevaatlikult usaldama hakata."

Älly laseb nüüdseks juba ilma vastu võitlemata küüsi lõigata. Müksomatoosi vaktsiin on samuti tehtud ja üleüldiselt on küüliku tervis korras.
MTÜ ei väsi inimestele meelde tuletamast, et kõik lemmikloomad on elusolendid. Neil peavad olema vajadustele vastavad puurid, kvaliteetne toit ja looma haigestumise korral on vajalik veterinaari külastus.

Küülik Älly

"Palume enne otsuse vastu võtmist väga põhjalikult kaaluda lemmiku vajaduste eest hoolitsemist. Kõige tähtsam ongi nende pidamiseks soetada neile sobiva suurusega puurid. Paljud lähevad kergema vastupanu teed ja ostavad kas esimese puuri mis neile ette jääb, või siis kõige odavama. Kuid kahjuks väga tihti ei vasta need lemmiklooma vajadustele. Kõik lemmikloomad vajavad hoolt ja tähelepanu," toonitab MTÜ.

MTÜ tegevust saab toetada
MTÜ Väikeste Loomade Abi
IBAN EE051010220283363224
Selgitusse: Aitan aidata