"Meie jaoks algab lugu sellest, et saime abipalve Ida-Virumaalt, kus peetakse väikeses korteris kassikolooniat. Ühe vanamemme korteris elab vähemalt 30 ülisõbralikku kassi ja kassipoega. Kui palju nurrikuid tegelikult on, ei oska keegi veel täpselt hinnata. Nüüdseks on olukord nii palju eskaleerunud, et korteriühistu esinaine nõuab korteri viivitamatut puhastamist või „kutsutakse kassidele keegi järele, kes viib nad metsa“," kirjeldab MTÜ sotsiaalmeedias.

Kohalikud kassisõbrad on suure südamevalu käes, sest kasside aitamiseks on jäetud väga vähe aega ning kasse pole hetkel kuhugi panna. Viimases hädas pöördusid nad Kasside Turvakodu poole.

"Esialgu võttis meid abipalve tummaks. Vähemalt 30 kassiga koloonia on ühe MTÜ jaoks väga suur katsumus. Seisame silmitsi nii kasside majutamise probleemi, kui ka nende raviarvete ja ülalpidamiskulude katmise küsimusega. Kui ei ole hoiukodusid, kuhu neid majutada, ei saa me päästmist alustada. Kui ei ole rahalisi vahendeid, on samuti meie käed seotud. Südames vasardab vaid soov kohe appi söösta, kuid mõistus hoiab tagasi - kas saame sellega hakkama?" selgitab MTÜ.

Mõned aastad tagasi päästsid nad lausa 50-pealise kassikoloonia ning siiski tundus see ettevõtmine üks hull julgustükk. Praeguse suure koloonia abistamiseks vajavad nad taas väga kõigi heasüdamlike inimeste abi.

Kasside ära toomiseks on vaja:

-Hoiukodusid – ajutisi peatuspaiku, kus kassid saaksid olla kuni päriskodu leidmiseni või kuni kassitoas koha vabanemiseni. Hoiukodus olemise aeg on kokkuleppe küsimus hoiukodu pakkujaga. Palun mõtle läbi, kas Sina saaksid ühe (või lausa mitu) kassikest ajutiselt enda hoole alla võtta. Kassid on inimesega harjunud ja väga sõbralikud.

-Transpordiabi – vajame inimesi, kes aitaksid kassikesed Ida-Virumaalt Tallinna transportida. Kassid on sõbralikud, reisivad transpordipuurides ning kohalikud kassisõbrad saavad kõik kassikesed kohapeal üle anda.

-Rahalisi annetusi – kahjuks kaasnevad iga päästetud hingega ka kulud. Iga nurrumootor vajab steriliseerimist, vaktsiine, parasiiditõrjeid ning kiipe. Ainuüksi ühe kassi kliinikukuludeks läheb minimaalselt 100 eurot, millele lisanduvad kassi ülalpidamiskulud. Seega tähendab 30-pealise kassikoloonia päästmine MTÜ jaoks minimaalselt 3000 eurost väljaminekut, kuid lisades ülalpidamiskulud, tõuseb see summa kaks korda.

Muidugi on oodatud ka päriskodu pakkumised.

Kõigil, kes aidata saavad, palutakse võtta ühendust aadressil info@kassideturvakodu.ee

Kui saaksid anda oma rahalise panuse kassikeste päästmiseks, siis Sinu annetus on väga-väga oodatud:
annetustelefonidel (töötavad Elisa, Telia ja Tele2 võrkudes):
900 6575 – kõne hind 5€
900 6700 – kõne hind 10€
(annetuse toimumiseks kuula kindlasti tervitustekst lõpuni)

või arveldusarvele:

Saaja: MTÜ Kasside Turvakodu
IBAN: EE712200221035355855
SWIFT: HABAEE2X
Selgitus: „30 kassi“