Enamasti pole sellest midagi, kui nahkhiir seinal siestat peab – mõnel järgneval ööl, kui uni täis saanud, toimetab ta mujal edasi.
Kui aga loom on jäänud puhkama kohta, kus ta võib inimeste või koduloomade läbikäidavas kohas ohtu sattuda, tasub ta mõnda varjulisemasse paika (näiteks kõrgele puutüvele või puuriidale) ümber tõsta.

Kindlasti tuleb sellisel juhul voodriga töökindaid kasutada. Nimelt ei saa nahkhiir aru, et teda aidatakse ning võib enesekaitseks hammustada. Samuti võivad nahkhiired levitada erinevaid haigusi, mille leviku eest paksud kindad kaitsevad.

Juhul, kui nahkhiir on selgelt vigastatud või vajab abi, mida Sina talle pakkuda ei saa või ei oska, edasta teave telefonile 633 1313. Kõik Eesti nahkhiired on looduskaitse all.

Kui nahkhiir puhkab vähekäidavas kohas ja on pealtnäha terve, polegi tarvis teda häirida. Ekspertide sõnul võivad nahkhiired mõnikord jahedama ilmaga mitu päeva järjest sedasi puhata ja seejuures vaid veidi enda asukohta muuta. Sageli on aitamine ka see, kui lased loomal omaette olla.