1.Chihuahua

Ehkki chihuahuad on pisikesed ja nunnud, tuleb nendega ettevaatlik olla, sest neil on sünnipärane kalduvus domineerida karja noorimate liikmete üle. Nähes, kuidas peres lapsi hellitatakse, võivad nad muutuda armukadedaks ja isegi agressiivseks. Chihuahuasid on ka üsna raske treenida.

2.Alaska malamuut

See tõug on aretatud eriti karmide looduslike tingimuste jaoks. Ellu jäämiseks on nad nii mõnigi kord sunnitud küttima väiksemaid loomi ja võib juhtuda, et väikesed lapsed liigituvad nende jaoks samasse kategooriasse. Ka Alaska malamuut ei allu väga hästi dressuurile, eriti kui peremees on pehme iseloomuga.

3.Rottweiler

Rottweilerid on tuntud oma tugevuse poolest - aastasajad tagasi oli nende ülesandeks kärusid vedada ja kariloomi kontrolli all hoida, tänapäeval kasutatakse neid politsei- ja valvekoertena. Nad on küll mänguhimulised, ent teinekord võivad neil mäng ja tööülesanded segamini minna ning võib juhtuda, et füüsiliselt nõrgemale tehakse kogemata liiga.

4.Bullmastif

Tõug on paraku agressiivsem kui enamik, kuigi hea dressuuriga on võimalik kasvatada perele tore sõber. Bullmasitfid on väga lojaalsed, oma pere juhi kaitseks on nad valmis milleks iganes.

5.Bernhardiin

Beethoveni filmid meeldivad loomulikult kõigile lastele ja bernardiinid armastavadki pisikesi väga, kuid oma suure massiga on nad kogemata suutelised teelt pühkima kõik väiksemad olendid. Seega tuleb samas ruumis viibivatel lastel ja koertel lakkamatult silma peal hoida.

Allikas: doithouses.com