"Resto Kuuri pere mälestab meile kalliks saanud "Repsi" (minu laste pandud hüüdnimi) ehk siis seda rebast, kes elas Kärdla Sadamas Villalao vundamendi all, koos emaga. Täna ei ole seal ei ema ega seda väikest aga julget rebast - on kaks põlevat küünalt nende mälestuseks ja ka väikene pärg, mis on tehtud joogikaussi, kus ta käis vett joomas," teatab Kuuskler hiidlaste ühismeediagrupis. "Miks seda rebast enam pole? Miks midagi ei võetud ette siis, kui Hiiumaa vald sellest teavitatud sai? Kas nii julmal viisil looma tapmine on õigustatud? Vot mina ei oska vastata nendele küsimustele, küll aga viisin ma täna vallamajja ühe armsa pildi, mille andsin üle Aivar Viidikule ja ma siiralt loodan, et see leiab koha vallamajas õige isiku laual - olgu teil seal kamba peale piisavalt mune, et see asi lahendada väärikalt, aitäh."

Ebaõiglaselt surma saanud looma meenutab ka Eestimaa Loomakaitse Liit: "Repsu oli Kärdla sadamapiirkonnas inimeste igapäevane kaaslane. Astus sisse nii spordipoodi kui mõnda teise poekesse. Vaatas vaikselt inimeste tegemisi ja tõi naeratuse näole nii mõnelegi turistile, kes lähedalt metslooma varem näinud polnud. Ohtlik polnud Repsu kellelegi, vaid vastupidi. Suur sõber, kellega tehti pilti ja kellele anti süüa.Valla juhtkond arvab, et loos on liigset emotsiooni ja vallajuht otsustab Vannase seletuskirja põhjal, kas mees saab noomituse või mõne muu karistuse või ei saa üldse karistada."

Kärdla rahvale armsaks saanud rebane

Delfi kirjutas eile jõhkrast vahejuhtumist, mille käigus Hiiumaa vallaametnik Toomas Vannas rebasekutsika väidetavalt haamriga maha lõi. Vannas ise juhtunut kommenteerima ei soostunut.

„Vabandame südamest ja tunnistame viga! See on väga kahetsusväärne juhtum, millele ei ole õigustust. Iga loom on elu väärt," ütles Kärdla osavalla vanem Lauri Preimann. Vallavalitsus ja osavallavalitsus selgitavad asjaolusid, mille põhjal langetavad otsused töötaja osas. Samuti vaadatakse üle tööprotseduurid.

Lääne prefektuur teatas, et alustas täna kriminaalmenetlust selles, et 24. augustil hukkas 44-aastane mees Hiiumaal Sadama tänaval asuvas kaupluses haamrilöögiga rebase.