Arvatavast surnukehast mööda sõitnud Evelyn Danilov peatas auto, et lõppenud loom teelt kõrvale tõsta. Suur oli tema imestus, kui kassipoeg esmalt silmad lahti tegi ning seejärel hingama hakkas. Naine andis leitud kassist kohe teada Loomapäästegrupile, kelle organiseerimisel too Loomade Kiirabi Kliinikusse toimetati.

Autos oli kassipoeg juba kõvasti möllanud ning kiirabi ei leidnud tal isegi ühtki murtud luud ega purunenud siseorganit. "Käisin seda imelooma ise ka öösel kaemas ja alul sisises tänavakassile kohaselt nagu maduuss. Nii kui käe külge panin, hakkas aga nurrumootor valjult tööle. Pole veel metsistunud, inimesest võõrdunud," kirjeldas Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner, kelle sõnul jäi loomake ellu ainult tänu tähelepanelikule abistajale. "Toon näite inimeste maailmast - iga maaslamaja pole automaatselt veel laip või joodik või narkomaan, keda justkui aitama ei peaks. Peab ka neid aitama, aga äkki on see hoopis su üleaedne, kes infarkti sai?! Sestap ärge kiirustage hinnangute ja meelevaldsete diagnoosidega ning kontrollige ikka asi üle."

Pärast uudise avaldamist tema blogis andis endast teada ka tulevane omanik, kes viis kassipoja koju, kus teda sõbralike kaaslastena tervitasid hobused ja koer. Kuidas koer uue pereliikme vastu võttis, näeb videost: