"Toomas Vannas ütleb, et kahetseb siiralt esmaspäeval tehtud tegu, mis lõppes rebase surmaga: „Minu teole ei ole mingit õigustust. Vabandan kõigi ees, kellele olen sellega kannatusi põhjustanud! Olen seisukohal, et minu lahkumine on ainuõige võimalus. Mul ei olnud mingit kavatsust looma tappa, läksin sinna eesmärgiga loom elusalt kinni püüda ja metsas lahti lasta," teatas Hiiumaa vallavalitsuse avalike suhete osakonna juhataja Liina Siniveer. Delfile "Töötaja ütleb vallale saadetud seletuskirjas, et lõi haamriga ja haamer oli samas ruumis riiulil. Ruumi sisenedes tal seda kaasas ei olnud

Politsei alustas juhtunu suhtes eile kriminaalmenetlust, võttes aluseks looma julma kohtlemist käsitleva paragrahvi. Vaatamata sellele asus vallavalitsus alguses oma ametniku suhtes kaitsvale positsioonile, avaldades oma sotsiaalmeediakontol postituse, mis algab sõnadega "vägivallal pole Hiiumaal kohta!", kuid üritab ametniku tegu siiski pehmendada, selgitades, et töötaja läks looma esmalt kastiga püüdma, nagu varasemaltki on tehtud. "Üheskoos muudame Hiiumaa turvalisemaks ja paremaks paigaks nii meie saare elanikele kui külalistele!" annab vald suuresõnaliselt teada.

Kuvatõmmis kommentaaridest Hiiu valla postituse alla

Ometi kadus postituse alt hulk kriitilisi kommentaare, millest osa on kuvatõmmistena Delfi käsutuses. Nende hulgas on ka väljaütlemisi, mis oma sisult ja väljendusvormilt ei ole kuidagi ebaviisakad. Küll aga on tsensuurivabalt ilmunud poliitik Urmas Paeti kommentaar, milles temagi väljendab nördimust postituse loosungilikkuse üle.

Siniveer kinnitas, et kommentaare vald kustutanud ei ole. "Kommentaarid on olnud peidetud. Ekslikult filtrite tõttu on sattunud peitu ka kommentaarid, kus ei ole ebatsensuurseid sõnu või solvanguid. Toome need tagasi nähtavale ja vabandame väga segaduse pärast!" lubas ta.

Kuvatõmmis kommentaaridest Hiiu valla postituse alla

Hiiu valla ametnik Toomas Vannas tappis inimestega kohanenud ning omal kombel turistimagentiks kujunenud rebasekutsika esmaspäeval haamrilöökidega pähe, põhjendades oma tegu sellega, et metsloom võinuks osutuda ettearvamatuks. Mees väljus kauplusest, verine rebaselaip kastis, jättes endast maha taparelva - verise haamri.

Hiidlasi šokeeris jõhker tapatöö südamepõhjani. Eile asetati looma mälestuseks restorani Kuur ette küünlad ja pärg.