Teise koha pälvis Päästeameti teenistuskoer Ferro ja koerajuht Rasmus ning kolmanda koha saavutas Viru vangla teenistuskoer Knox Saules Vilkas ja koerajuht Alo Haav.

Teenistuskoerte meistrivõistlused

Võistkondlikus arvestuses tulid võitjateks Viru Vangla teenistuskoerad Knox Saules Vilkas ja Rayntes Kartago ning koerajuhid Alo Haav ja Jaanika Piir. Teise koha pälvisid Päästeameti teenistuskoerad Nelli ja Ferro ning demineerimiskeskuse koerajuhid Pille ja Rasmus. Kolmanda koha said MTA teenistuskoerad Spike ja Stella ning koerajuhid Edita Talpas ja Mart Kingsepp.

Teenistuskoerte meistrivõistlused

Meistrivõistlused toimusid 8.-10. septembril Pärnumaal, Valgeranna puhkekeskuses, kus osalesid Maksu- ja Tolliameti, Tallinna ja Viru vangla, Politsei- ja Piirivalveameti, Sõjaväepolitsei ja Päästeameti 26 teenistuskoera ja koerajuhti.

Omavahel võisteldi peidikute avastamises ja keelatud ainete otsimises siseruumidest, pagasist, transpordivahendist ja inimeselt ning võistlus lõppes kombineeritud teatevõistlusega, kus pandi proovile ka teenistuskoerte kuulekus.

Teenistuskoerte meistrivõistlused

„Võistlused on hea võimalus ametite teenistuskoerte kohtumiseks ja koerajuhtide kogemuste vahetamiseks, lisaks saavad koerad proovida tööd erinevas keskkonnas. Eriti on hea meel selle üle, et seekord osalesid võistlusel esmakordselt ka Päästeameti demineerimiskeskuse teenistuskoerad. Täname kõiki osalejaid ning õnnitleme võitjaid," ütles MTA tollijärelevalve arenduse valdkonna ühiskonnakaitse tiimijuht Piret Tinkus.

Teenistuskoerte meistrivõistlused

Võistluse kohtunikeks olid Tõnu Tänav (Politsei- ja Piirivalveamet), Urve Lageda (Päästeamet), Jüri Pajusoo (Sisekaitseakadeemia koertekeskuse juhataja), Sandra Prez (Maksu- ja Tolliamet).

Teenistuskoerte meistrivõistlused