Ninasarvikud jätavad maha lõhnamärke, uriiniplärtse ja sõnnikuhunnikuid , et leida paarilist või anda teistele teada - „Siin on minu territoorium!"

Rohkem põnevaid teadmisi nendest võrratutest, ent paraku looduses salaküttimise ja elupaikade kadumise tõttu väga kriitilisse seisu sattunud loomadest jagab loomaaed ninasarvikute päeval, 19. septembril kell 13 õueaediku juures.

Üritusel osalemine on loomaaia piletiga. Täispilet 9*/8€, sooduspilet 6*/5€, eelkooliealistele lastele tasuta. Pilet sisaldab vabatahtlikku annetust 1€ manuli ja sumatra ninasarviku kaitseks looduses.

Maailma ninasarvikute päeva (World Rhino Day) tähistatakse iga aasta septembris juba alates 2010. aastast, mil sündmus Lõuna-Aafrikas esmakordselt välja kuulutati. Päeva eesmärgiks on eelkõige tõmmata tähelepanu ninasarvikutele ja neid puudutavatele küsimustele maailmas. Tänaseks on sündmusest välja kasvanud ülemaailmne koostöö, mis koondab ninasarvikute oleviku ja tuleviku pärast mures olevaid mittetulundusorganisatsioone, loomaaedu, erinevaid organisatsioone ja ettevõtteid.