Kui palju Eesti inimesed groomingu vastu huvi tunnevad, kui laialt selle teenusega kursis ollakse?

Viimaste aastatega on loomade hooldamine ja nende eest hoolitsemine muutunud väga populaarseks. Üldiselt soovivad lemmikloomade omanikud oma lemmikule ainult parimat hooldust, seetõttu pöördutakse järjest enam hea meelega spetsialistide poole.

Kes on peamine sihtgrupp, kes laseb lemmiku karva eest hoolt kanda?

Palju on kasvatajaid, kuid peamised kliendid pole tingimata kasvatajad – reeglina on need selliste tõugude omanikud, kes vajavad pidevat hooldust. Näiteks spits, Yorkshire terjer, Bichon Frise, Malta ja teised tõud, kelle karvkate vajab pidevat hooldust.

On koeri, keda ilusalongis viibimine lõbustab

Kui palju erinevat hooldust nõuavad erinevad koeratõud?

Erinevad tõud ja karvatüübid nõuavad erinevat hooldust. Konkreetse karvkatte jaoks võib kasutada kindlat kammide ja kääride komplekti. Vastavalt karvatüübile kasutatakse ka kosmeetikat, et hooldada karva nõuetekohaselt ja parandada selle kvaliteeti.

Mustika salongis on nüüd uus osooniga spaavann, mis sobib nii lühi- kui ka pikakarvalistele, see tugevdab ja taastab kahjustatud nahka ja karva. Ainulaadne osoonivanniteraapia on parimate tulemuste saavutamiseks meditsiiniliselt testitud, hoolduses kasutatakse hüdromassaaži ja osoonivett naha ja karvkatte seisundi parandamiseks, infektsioonide, allergiate ja dermatiidi sümptomite leevendamiseks. Lemmikloomadele mõeldud osoonivann suurendab vereringet, leevendab sügelust, leevendab stressi, oksüdeerib baktereid ja viirusi, hoiab ära või ravib nakkusi, lõdvestab liigeseid ja lihaseid, annab koertele elujõudu.

Kas tuleb ette ka väga ekstravagantseid soove loomale soengu pügamisel? Milliseid?

Kliendi kõige sagedasem soov on teha spitsidele mõeldud moodne Teddy bear trim (kaisukaru lõige) – selline, kus jalgade ja keha juurest jäetakse 2,5 cm pikkune karvkate ja nägu tehakse ümmarguseks. Kliendid arvavad, et see on väga armas ja ilus, kuid enamik ei taipa, et see kahjustab karva kvaliteeti ja kasvu. Pakume ka eriteenuseid – näiteks ajutine tätoveering või kliendi poolt valitud muster, mida teostatakse masinaga. Pole küll veel kuigi populaarne teenus, kuid tundub huvitav. Sellegipoolest soovivad kliendid rohkem tõupõhist trimmimist. See on kõige asjakohasem. Kuid oleme alati valmis katsetama, kui kliendil on mõni põnev ja eksklusiivne soov.

Miks karva hooldamine oluline on? Paljud maa- ja ketikoerad elavad ju õnnelikult oma pulstunud karvaga elu lõpuni?

Karvkatte hooldamine on oluline kõigi loomade jaoks, eriti teatud tõugude puhul. See mõjutab suuresti nende enda elukvaliteeti ja mõistagi soovib iga loomaomanik oma lemmikule ainult parimat. Mõned tõud ei vaja sagedast hooldust, piisab kahest korrast aastas. Siiski nõuavad mõned tõud sagedamini ilusalongi külastamist, eriti need, kes on pika karva ja paksu aluskarvaga.

Millised tagajärjed on sellel, kui lemmiku hooldusele mitte tähelepanu pöörata?

Kui karvahooldust mitte jälgida ja seda vältida, siis on sagedased probleemid seotud puntratega, igasuguste parasiitidega ja karvaajamisega, mis lemmikloomade omanikele nii väga ei meeldi. Oluline on välja tuua ka küünehooldus, see on kohustuslik protseduur. Mida tihedamini küüsi lõigata, seda parem loomale. Vastasel korral võivad tekkida deformeerumised, mis loomale haiget teevad.

Hoolitsemata karv on heaks saagiks parasiitidele

Kui tihti tuleb karvahooldust teha ning mida vahepeal silmas pidada?

Pikakarvalised tõud nõuavad sagedasemat hooldust, optimaalne oleks teha seda iga kahe kuu tagant. Samuti ei tohi unustada ka küünte lõikamist, mis on vajalik iga kahe nädala tagant. Salongihoolduse efekti saab alati kodus säilitada. Professionaalne kosmeetika lemmikloomade ilusalongis on väga hea kvaliteediga, mis muudab hoolduse erilisemaks ja kauakestvamaks.

Loomad reageerivad salongi hooldusele tulles erinevalt, kuid kõikidel juhtudel leiab professionaalne groomer õige lähenemise igale loomale. Mõni kardab, kuid lõdvestub peagi, kui saab aru, et neile ei tehta haiget ega halba. Mõni laulab (eriti huskyd), suhtleb groomeriga, on kõigest huvitatud ja loomulikult on selliste koertega väga lihtne töötada. Mõned koerad on väga aktiivsed (näiteks labradorid) – nad on väga liikuvad, neile meeldib tähelepanu - selliste koerte hooldamise protsess on alati väga lõbus ja energiat andev. Mõnikord on koertel probleeme karva ja nahaga, siis jälgime tähelepanelikumalt nende käitumist, määrame kindlasti korduvaid protseduure, et kohanemis- ja taastumisprotsesse toetada. Pakume alati hooldusjuhiseid, et kliendid saaksid kuni järgmise salongikülastuseni kodus loomade eest ise hoolitseda ja nahka, juukseid, kõrvu, silmi ja küüsi korras hoida. Õnneks on kauplustes praegu väga suur valik hooldusvahendeid. Samuti ei tohi unustada, et karva ja naha kvaliteet sõltub suuresti toitumisest. Tänapäeval on olemas spetsiaalset sööta nii valge ja heleda kui ka musta ja tumeda karvaga loomadele. Valgetel koertel on levinud probleem pruuni värvusega pisarad. Seda kõike saab lahendada toitumisega! Välimus sõltub suuresti toitumisest ja me spetsialistidena oleme seda protseduuride ajal pidevalt täheldanud.

On koeri, keda ilusalongis viibimine lõbustab

Oleme alati õnnelikud kõikide uute ja vanade klientide üle. See on väga tore, kui kliendid tagasi tulevad, sest väga tähtis on leida oma groomer, kes on loomaga tuttav ja teab tema iseloomu ja soove.