Mõne päeva eest paluti seltsilt kiiret abi kärbseliimiplaadile kinni kleepunud nahkhiirele. Leidja kogus oma lapsed autosse ja kiirustas suures hädas oleva loomaga Imeloomade Seltsi juurde. "Nähes looma suurema osa kehaga liimipaberil kinni olevat, tundus esialgu, et tervete lennunahkade ja tervete luudega pole looma paberilt kätte saada võimalik. Aga veidi enda kogumist ja sai vajalikud vahendid valmis pandud. Loom sai millimeeter haaval lahti lahustatud, ka õrna lennuse imeõhuke ots,mis oli liimil kinni nagu kile, sai ülimalt ettevaatlikult lõpuks liimi küljest lahti. Õliste sõrmedega sõrmitsedes sai ka liimijäägid eemaldatud. Murelikuks tegi see, et loom üritas ise igati kaasa aidata ja ennast pidevalt kleepainest puhastada," kirjeldab selts juhtunut.

Kärbseliimile takerdunud nahkhiir

Pärast peenprotseduure libistas loom end järsku sõrmede vahelt lahti ja demonstreeris ruumis ringi tiirutades, et ta väike keha ja tiivad tulid sellest katsumusest välja suuremaid kahjusid kandmata. Suurkõrval oli piiramatu isu: esimesest hetkest alates sõi ta ise ja palju.

Koos nahkhiireuurija Lauri Lutsariga otsustati loom leiukohta vabastada. Nahkhiirele pandi külge märgistus, mõõdeti ja kaaluti ning saadi rahuldav kaalutulemus: 10,8 grammi, mis on pisut suurem selle liigi tavalisest kehakaalust. Määratud sai ka looma vanus ja sugu. Tegu oli sellel suvel sündinud noore isase isendiga. Niisiis vabastatigi loom sama talu õuele, kus ta nii täbarasse olukorda sattunud oli.

Kärbseliimile takerdunud nahkhiir