MTÜ Cats Help vabatahtlik Evelyn kirjeldab: "Saime mõnda aega tagasi ühelt 17-aastaselt neiult teate, et üks viinakuradiga sõprust pidav inimene ei saa kasside pidamisega hakkama ning tema korteris peetavad kassid paljunevad vahetpidamata. Me ei olnud aga valmis selleks, mis meid ees ootab. Meile avanes vaatepilt, kus oli 12 haiget, näljast ja vigast kassi, kes elasid omaenda väljaheidete, uskumatu prügi ja mustuse keskel."

Kassikoloonia senine kodu

Ta lisab, et kõik kassid olid steriliseerimata ja kastreerimata ning paljunenud aastate jooksul omavahel. Korteri ja kasside omanikuks oli inimene, kes kohalike sõnul kainet päeva nägi harva. Joomingud ja edasi-tagasi saalivad joomakaaslased olid igapäevane nähtus. Sündinud kassipojad surid mustuse, nälja ning haiguste kätte. Mõned joomakaaslased võtsid kassipoegi teinekord endaga kaasa. Mis neist edasi sai, ei ole teada.

Enamiku ajast olid kassid näljas, vahel aeg-ajalt käis üks inimene lähedusest kiisusid toitmas ja ilmselt tänu temale nad üldse ellu on jäänud, kuid proua oli juba eakas ja haige ja ta tegi mis suutis. "Neiu kes meie abi palus oli selle vanaproua lapselaps," lisab Evelyn." Kogu see olukord lõi pahviks ka meie paljunäinud vabatahtlikud. Seal ei olnud võimalik hingatagi, ruumis valitses hingemattev hais. Võimatu oli ka kuhugi astuda, sest väljaheited ja prügi, hallitavad ja mädanevad toidujäänused katsid paksu kihina põrandaid. Olukord oli lihtsalt nii hull, et meil ei olnud aega vaikselt tegutsema hakata, tegutseda tuli kohe. Kassipoegadest mitu olid nii kehvad, et kartsime nad ei ela öödki üle. Kui palju neid enne meie tulekut seal ära surnud oli, me ei tea."

Kassikoloonia senine kodu

MTÜ hankis kiiresti Pärnust transpordipuure ja vabatahtlikud kihutasid kiisudega Tallinna, kus nad kahe loomakliiniku vahel said ära jagatud. Koostööpartnerid Haabersti Loomakliinik ja Mustakivi Loomakliinik ning Rannamõisa Pet City kliinik võtsid abivajajad kohe vastu. Kõige pisem ja haigem kiisulaps läks ka joonelt Petcity kiirabi kliinikus tilgutite alla ning arstid hakkasid ta elu eest võitlema.

Nende loomade raviarved ei saa olema väikesed ning MTÜ vajab neile ka hoiukodusid. Hoiukodusse kaasa metallpuur(id), kuhu saab kiisu(de)le pesad teha ja, et neid oma loomadest esialgu eraldada. Samuti aitame vajadusel toiduga.

Hoiukodupakkumised palutakse saata aadressile: catshelpmtu@gmail.com

Kassid kolimas

Iga väike toetus on oodatud:
CATS HELP MTÜ
EE742200221071322431
Annetustelefon 900 0001 (kõne hind 10€)
paypal.me/catshelpmtu
EE742200221071322431
IBAN EE742200221071322431
SWIFT HABAEE2X