Aleksei Turovski on Eesti teadlane, üks haritumaid filosoofe ja teravmeelsemaid mõtlejaid. Ta on pälvinud mitmeid erinevaid auhindu ja tunnustusi, sealhulgas riikliku Valgetähe V klassi teenetemärgi, lastesõbra aunimetuse Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liidult ja lisaks on talle antud ka rahvalik tiitel - kõikide loomade saadik. Tema töö- ja huvivaldkonnad on parasitoloogia, etoloogia, entomoloogia, zooloogia, zoosemiootika, mütoloogia, animalistlik graafika ja paleontoloogia.

Alates 1972. aastast töötab ta Tallinna loomaaias parasitoloogi, ringijuhendaja ja ekskursioonijuhina. Töötanud on ta ka Eesti mereinstituudis. Samuti õpetab ta Tartu ja Tallinna ülikoolis loomapsühholoogiat ja zoosemiootikat. Ta on kirjutanud palju raamatuid, sealhulgas "Loomult loom”, ”Loomad. Sipelgast vaalani" ja viimane, sellel aastal ilmunud teos koos Leelo Tunglaga on lasteraamat ”Kati, Carl ja isevärki farm”.

Salvestuse eesmärgiks oli rääkida loomade vanemlusest, järglaste saamisest ja nende käitumistest, millega kuulaja suudaks samastuda, et enda elukvaliteeti tõsta ja parendada.

”Ühtegi lapse küsimus ei tohi jätta vastuseta, see on raudne reegel.” ütleb Aleksei kohe saate alguses välja, jagades erinevaid lugusid sellest, kuidas tema lapsepõlves perekond ta huvi loomade vastu toetas ja alati erinevatele küsimustele ka vastus leiti.

Saates lahatakse põhjalikult ka viit erinevate kaasasündinud instinktiivset loomade käitumis vormi.


”Etoloogia, see on teadus loomade liigi spetsiifilise käitumise uurimiseks. Seal eristatakse viit erinevat kaasa sündinud instinktiivset loomade käitumise vormi: toitumiskäitumine, kaitsekäitumine, komfortkäitumine, seksuaalne käitumine ja vanemlik käitumine.” selgitab Aleksei saates.

”Kägu näiteks on selline lind, kes muneb oma munad peremeesliigi pessa ja see on ka temapoolselt kõik. Ta enam edasi ei tegele oma lastega. Ta ei saa teisiti, ega ei olegi vaja. Öelda, et kägu on nüüd kahjur, see on idiotism.” on üks sellistest näidetest, mida Turovski välja toob.