Varjupaikade MTÜ projektijuhi Anneli Matsi sõnul on kuues erinevas varjupaigas praegu koduootel kokku 472 looma, neist 416 kassi, 54 koera ja 2 küülikut.

"Kõige kauem on olnud varjupaigas kass Silver, kes saabus 17.oktoobril 2017 Läänemaa loomade varjupaika. Ta tuli Lääne maakonnast kassikolooniast koos oma vennakesega. Algul oli Silver koos vennaga tubli kass, kuid vend sai koju ja Silver muutus ebakindlaks, kui tugi kõrvalt kadus," iseloomustab ta. "Varjupaiga oma inimestega seltsib, kuid kui kuuleb võõrast häält, siis on kohe peidus. Seetõttu ongi ta nii kauaks varjupaika jäänud. Tal peab olema kõrval seltsiline, kellele toetuda. Nüüdseks on Silver seltsinud Leilaga, kes on ka veidi pelglik, kuid üksteist toetades on nad juba julgemad. Tore oleks, kui see vahva paar koos kodu leiaks!"

Koerte keskmine vanus on 5 aastat, kasside keskmine vanus on 2,35 aastat. Isaseid koeri on koduootel 31 ja emaseid koeri 23.
Isaseid kasse on 189 ja emaseid kasse on 227. Alates homsest saab nende lugusid Delfi Lemmiklooma portaalist lähemalt lugeda.