"Saime abipalve, mis seotud - nagu ikka enamjaolt - süüdimatute inimeste kodupaljundusega. Teadsime, et kassipoegi on neli ja kindlasti lõikame emakassi ära, et paljundamine lõpeks. Aga me ei teadnud, millises seisus on neljas kassipoeg. Kui mees selle kassipoja tagatoast lagedale tõi, läksid meil silmad märjaks ja süda jättis löögi vahele. Kuidas nii? Miks ei ole otsitud abi?" kirjeldab MTÜ-s kasside päästmisega tegelev vabatahtlik Virge Piisner. "Ta on luu ja nahk, tema tagakäpad ei tööta. Koju jõudes nägime tema liikumist ja see oli olematu, käpakesed olid pulksirged keha all ja nendes ei ole grammigi jõudu. Kui ta meie juures tundis pasteedi lõhna, siis ta vist krabas kõik oma viimsed jõuvarud kokku ja tuiskas oma keele seda limpsima. Ta muudkui sõi ja sõi ja sõi ja ilmselt ei ole ta ei tea mis ajast normaalselt midagi süüa saanudki."

Väike Ime ehk Benno

Pärast mõnepäevast kosumist harjutab Benno juba samme, kuid vabatahtlikel on alust kahtlustada, et ta ei näe hästi, samuti piinavad teda aeg-ajalt krambihood. Ülehomme selguvad kiisule tehtud vereanalüüside vastused. Võimalik, et temaga tuleb sõita Tallinnasse kliinikusse MRT-uuringule, mistõttu palub MTÜ tema ravi toetada.

"Olgu ta nii pisike ja äbarik, kui ta on, aga alla me tema suhtes ei anna, veel enam et ta ise nii väga tahab olla ja elada. Me teame üht kassi, kellel on samasugused sümptomid ja tema elab praegu täisväärtuslikku elu. Tahame Bennole samasugust tulevikku!" selgitab Virge.

Bennot saab aidata, kandes summa kontole MTÜ PAIKASS EE442200221072289188, selgitusse lisada: Väike Ime.

MTÜ Paikass hoole all on hetkel umbes 90 kassi, alates 3-kuustest ja kuni 10-aastasteni välja. Kõik nad on leitud tänavalt, kuigi paljud on endised kodukassid. Samuti on hulk kodupaljunduste tagajärgi - nagu pisike Bennogi. Aga kõik nad ootavad iga päev, et tuleks keegi ja koju nad viiks. MTÜ-le saab kokku lepitud ajal tulla külla ja valida välja just enda jaoks õige lemmiku.

Kodu ootav kiisu