Küsisime Valerilt, mis teda varjupaika tõi. Parimates aastates kass vastas järgmiselt: "Läksin Oomi tänavale Oomi poodi otsima, et ennast IT--mehena tööle pakkuda. Kõndisin seal, saba uhkelt püsti, aga mida ei olnud, seda ei olnud. Noh, poodi ei olnud. Sealt mind varjupaika toimetati ja selgitati, et kassil võib olla küll üheksa elu, kuid liikumine suurlinna tänavatel on kassile väga ohtlik. Hakkasin siis ise ka mõtlema, et mis ma tühja rabelen ja pakkusin ennast kassituppa tööle. Esitasin oma CV, läbisin tiheda sõela ja tänu kogemustele ning oskustele töötan nüüd siin."

Palusime Valeril oma tööst lähemalt rääkida. Valeri alustab juttu vaikselt ja tagasihoidlikult:

"Töö on mul hästi mitmekülgne. Olen ma portjee või uksekell või külaliste tervitaja, ei teagi täpselt. Tööandja on jätnud mulle üsna vabad käed. Eks ma siis teen nagu oskan ja olen selline multitalendist kiti-mees. Minu ülesandeks on tervitada kõiki kassitoa külastajaid - nii kui inimene kassituppa astub, lasen kuuldavale ühe suure ja mehise „mjäu", mis annab lisaks teistele kassidele märku, et keegi on tulnud. Mõnikord istun ka ukse kõrval riiulil, et käpaga kontrollida, kas ikka õige inimesega tegu."

Soovisime teada, kuidas Valeri on rahul tööandjaga? "Tööandjaga olen väga rahul", vastab Valeri. "Mulle on eraldatud eriti siidine must-valge tööriietus, mille hoian laitmatus korras. Iga päev on garanteeritud täis kõht ja soe tuba, lõunapausi pikkuse saan ise valida. Olen tõesti väga rahul. Ainuke asi, millega ma rahul olla ei saa, on see, et ma ei saa peale tööd koju minna. Selles suhtes ootan väga suurt elumuutust ja oma inimest."

Valeri

Valeri räägib oma suurest ootusest nii: "Kui ma siit töö juurest pääseksin, siis uus kodu võtku teadmiseks, et ma olen üdini armastusväärne. Mulle meeldib õrnalt enda peaga inimese pead müksata ning siis sellele järgnevaid paisid nautida. Minu uues kodus on kõike parasjagu - nii paisid kui ka privaatsust. Ma ehk ei ole küll sülekass, kuid paid ja sügamised võtan ma hea meelega vastu ning kui peres peaks olema teisi kasse, siis olen nõus neid paisid ka teistega jagama."

Valeri CV-st saime ühtlasi teada, et ta on kiibistatud, vaktsineeritud, kastreeritud ja ta on saanud vajalikud parasiiditõrjed.

Valeri tutvustab end lähemalt siin: https://varjupaik.ee/loomad/55443

Koduleidja on Delfi ja Varjupaikade MTÜ ühisprojekt, mille käigus loodame jõuludeks leida armastava pesa Eesti erinevates varjupaikades kodu ootavatele loomadele.