Kassike sündis 24.oktoobril, 2014.aastal Valga loomade varjupaigas ja läks kahekuuse kassipojana uude koju. Ilmselt on Venus hingelt ka seikleja, sest 2019. aasta jaanuaris sattus ta jälle samasse varjupaika. Et kass oli kiibitud, siis võeti omanikuga ühendust. Tema ütles, et Venus läks juba paar kuud tagasi kaduma. Pere oli kaotanud lootuse Venust veel kunagi näha ning koju oli võetud uus kass.

Hulkurina oli Venus endisest kodust ikka väga kaugele sattunud ja mitte keegi ei tea, miks või kuidas ta selle teekonna oli läbinud. Kuidagi oli kassike endal elu sees hoidnud, ilmselt hiiri püüdes ja prügikastidest palukesi otsides. Uuesti Valga varjupaika sattudes lõppesid tema näguripäevad tänavakassina. Et vanas kodus oli tema ase hõivatud, siis sinna tagasi ta ei saanud ja sestsaadik ootab Venus oma uut võimalust varjupaigas. Ootamisaeg on olnud pikk - jaanuaris, 2021, täitub kaks aastat.

Nüüdseks on Venus harjunud tubase eluga, aga eluviisi muutus on näha tema kehavormides, mis on muutunud üsna ümaraks. Ta on väga ilus kass - keha on kurvikas nagu Botticelli Venusel. Ja kui kunstimaailmast pärit Venus ei oleks paljas, siis oleks tal kindlasti seljas sama kaunis triibuline kasukas nagu kass Venusel. Ja veel, kui vaadata kass Venusele otsa, siis tema silmad säravad nagu kaks tähte, mis toob meelde meie kauni ehatähe Veenuse. Seega kassike Venus on üks erakordne lemmikloom.

Venus

Venus on väga sotsiaalne ja seiklushimuline kass, kuid ta ei ole sugugi tüütu. Olgugi, et ta on mänguhimuline, ei tule ta arvutile lamama või sülle istuma ja tähelepanu norima. Venus on pigem iseseisev, kes saab iseendaga väga hästi hakkama. Liigiomases keskkonnas on Venus väga enesekindel, kuid näiteks laste seltskonnas võib muutuda ta ebakindlaks ning ta hoiaks neist pigem eemale ja vaataks distantsilt. Kui teda siis ehmatada, lööb temas välja eelnev elukogemus ellujääjana ja väike tiiger võib küünistada. Venus sobiks hästi talukassiks, kus ta saab oma valdustel silma peal hoida, hiiri püüda ja puude otsas turnida. Nii ootabki Venus oma päris inimest, kes oskaks hinnata tema ilu ja õiget kassiolekut. Uuele kodule, kus ta saab olla päris kass, kingib Venus oma hinge ja üheksa elu igaveseks.

Venusele on tehtud kõik kojuminekuks vajalikud protseduurid - ta on kiibistatud, vaktsineeritud, steriliseeritud ja saanud vajalikud parasiiditõrjed.

Loe Venuse kohta lähemalt siit: https://varjupaik.ee/loomad/venus

Koduleidja on Delfi ja Varjupaikade MTÜ ühisprojekt, mille käigus loodame jõuludeks leida armastava pesa Eesti erinevates varjupaikades kodu ootavatele loomadele.