1. Vii ta jalutama
Kõik me teame, et koerad naudivad jalutuskäike, kuid eriti oluline on neljajalgsele sõbrale see, et temaga oleks kaasas tema "karja" liige, kellega samal ajal suhelda. Seega on jalutuskäigud kõige parem viis demonstreerida teievahelist lähedust.

2.Anna talle vabadust
Seda muidugi mõistlikul ja ohutul määral. Koerale on vajalik jooksmine, erinevate lõhnade haistmine, postide märgistamine ja teiste koertega sotsialiseerumine. Kui talle seda võimaldad, mõistab ta sinu kiindumust.

3.Ära karista
Peale selle, et karistus ei pruugi tulemuslik olla, lõhub see teievahelist usaldust. Pahanduste korral säilita kannatlik, kuid range joon, edusammude puhul tunnusta.

4.Püüa teda mõista
Koera kehakeele ja harjumuste omandamine ning nendega harjumine annab talle signaali, et teie vahel on sügav side. Koer räägib kehakeeles ja ootab sinu reaktsiooni.

5.Kaitse teda ohtude eest
Lemmiklooma turvalisus on loomulikult omaniku vastutus, kuid pead olema valmis koera rahustama ka siis, kui see oht on ainult näiline ja ebaratsionaalne - koerad tunnevad hirmu erinevate, neile mõistetamatute nähtuste ees, olgu selleks äike, üksindus või ilutulestik.

6.Mängi temaga
Jah, koer tahab aktiivset tegevust, millest osa võtta. Kui leiad temaga koos aega mängida ja sporti teha, saab ta aru, et on sinu elus olulisel kohal.