Külmunud koer jäi Tartumaal Rannu-Rõngu maanteel silma ühele toredale naisele, kes ei saanud abi osutamata mööda sõita nagu pahatihti kombeks. "Alul arvas ta, et kutsa on surnud, aga lähem uurimine tõestas vastupidist: "Hurraa! Elus!" kirjeldab Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner.

Kui kaua koer abitult maanteel oli lebanud, ei oska keegi oletada, kuid see, et ta surnuks ei külmunud, on ime omaette. Vabatahtlik Signe Jürgenson üritas leida looma omanikke ning jõudis naabrite juhatusel lähedalasuvasse tallu, kus teati elavat viinaveaga naine, kes oma koera hooletusse jätma kipub. "Ma käin teda toitmas, sest perenaisel on kõva viinaviga küljes. Teda pole peaaegu kunagi koduski ja koer on enamus ajast omapäi!" selgitas üks naabritest. Vabatahtlikule avaneski talus pilt, mis räägitut kinnitas: inimtühi maja, kus kõikjal vedelesid koera väljaheited.

Edasi viis tee juba Tartusse Maaülikooli väikeloomakliinikusse. Röntgenpilt kinnitas traumat ja reieluu oli täiesti pooleks, kuid seda annab veterinaaride hinnangul lappida. Vaagen oli terve, siseorganid ka, aga täpsema selguse annab juba põhjalikum uuring.

Auto alla jäänud koer kliinikus

Loomapäästegrupp on alanud aastal juba kogunud raha kahe looma operatsioonide jaoks, mis õige pea aset leiavad. Antud koera elu ja tervis sõltuvad seega praegu sajaprotsendiliselt heade inimeste annetustest, mis koroonatalvel ja jõulude järgselt paraku arusaadavalt kokku on kuivanud. Kokku peaks kliiniku kinnitusel kuluma 370-380 eurot.

"Mõned loomad inimestele meeldivad, teised mitte. Mõnele tuntakse kaasa, teistele mitte. Ma võrdlen teinekord Loomapäästegrupi patsiente lausa gladiaatoritega, kelle saatuse üle otsustab publik ning eales ei tea, kas pöidlad näitavad ülessuunas või allapoole," arutleb Valner.
"Kuidas sellele koeral läheb? Ei mina oska ette ennustada, aga etteruttavalt juba tänud kõikidele, kes arvavad, et ka tema võiks elule tagasi võita. Kui te otsustate selle koera raske aja kiuste terveks ravida, siis joodiknaise juurde ta küll enam tagasi ei jõua. Seega on vaja ka uut kodukest juba varakult otsima hakata."

Annetada saab järgnevalt:
Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Gruppi saad toetada ka annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)
900 2323 (25.-)

Annetada saate veel läbi PayPal'i ja mTasku. Püsiannetajad leiavad rohkem informatsiooni siit: https://animalrescue.ee/annetamine/hakka-pusiannetajaks/

Auto alla jäänud koer