Kasside omavahelise hea läbi saamise nimel saab palju ära teha juba esimestest hetkedest peale, kui uus kass koju saabub. Kasside maailmas kehtib oma hierarhia ning teie kodu on senise kassi territoorium. Kui uus kass tuleb koju, siis tuleb neil võim ümber otsustada ning territoorium ära jagada. Tihtilugu saavad kassid omavahel kiirelt asjad selgeks ning mingeid probleeme ei teki. Kui peaks aga esinema sisinat üksteise peale või käppadega vehkimist, siis tasub proovida järgmiseid samme.

Uue kassi koju tuues võiks esmalt tõsta kassi koos transpordipuuriga keset korterit. Nii saab olemasolev kass teda uudistada ning tutvuda tema lõhnaga. Samuti saab uus kass turvalisest keskkonnast tutvuda võõra territooriumi ning seal elavate inimeste ja loomadega.

Mõlemat kassi tuleks samamoodi ja ühe palju paitada. Uue kassi koju tuues on kindlasti elevus suur ja soov temaga ainult tegeleda, aga seejuures ei tohi unustada juba olemasolevat kassi, kes võib muutuda armukadedaks.

Mängida tasuks samuti mõlema kassiga koos.Positiivsete emotsioonide tekitamiseks uue kassiga, võid tema juuresolekul alati anda vanemale kassile näiteks maiuseid või konservi. Kindlasti kiida oma kassi, kui ta teise kassi vastu sõbralik on ning nad omavahel hästi läbi saavad.

Kui kassid üksteise peale sisisevad või käpaga üksteise suunas vehivad, siis ei tasu kohe sekkuda. Kontrolli, et mõlemal kassil oleks küüned lõigatud ning ei saaks teisele liiga teha. Väike käppadega vehkimine võib olla vajalik, et võim paika panna.

Kui kassid omavahel ei lepi, võib esialgu neid hoida erinevates tubades ja vahetada päeva-paari tagant tubasid, et nad teineteise lõhnadega saaksid tutvuda. Vana kass võiks olla ruumis, kus ka ise kõige rohkem viibid ning uus kass mujal. Võib ka näiteks mingi rätiku või riidetükiga paitada ühte kassi ning seejärel teist. See kõik aitab kassidel üksteise lõhnaga tutvuda ja kohaneda.

Vähemalt esialgu võiks kummalegi kassile hoida oma söögi- ja joogikausid eraldi. Nii ei teki probleemi sellest, et uus kass sööb justkui olemasoleva kassi toidu ära. Vahel võib vajalik olla ka kahe erineva liivakasti olemasolu.

Väga oluline on omanikul endal siinjuures jääda rahulikuks. Kui omanik on närviline, kui kassid üksteisele lähenevad, siis tajuvad seda ka kassid ise ning muutuvad ka ise närviliseks ja teineteise vastu agressiivseks. Samuti tuleb kassidele anda aega. Mõned kassid saavad omavahel läbi esimesest hetkest, mõnel läheb aega paar päeva või nädal. Suuremate erimeelsuste puhul võib aega minna ka mõni kuu.