Ranges karantiinis Austraalia suhtub igasugusesse rändesse praegu kiivalt ega säästa ka linde. Spordituvi Joe arvati olevat lennanud üle Vaikse ookeani ning seetõttu sooviti talle turvalisuse kaalutlustel ots peale teha põhjendusel, et lind rikkus karantiinireegleid.

Spetsiaalselt tuvivõistluse jaoks aretatud Joe päästjaks sai aga võltsitud jalarõngas. "Uurimine tegi kindlaks, et Joe on suure tõenäosusega siiski austraallane," teatas Austraalia põllumajanduse, keskkonna- ja veeamet.

USA uue presidendi Joe Bideni auks Joeks nimetatud tuvi maandus Melbourne`i elaniku Kevin Celli-Birdi aias detsembri lõpus. Rõngas tema jala ümber viitas, et ta kuulub Alabamas elavale omanikule ning viimati oli teda nähtud oktoobris Oregoni osariigis. Kohalikud võimud leidsid seepeale, et ta tuleks hukata, kuna kujutab endast riski teistele ümbritsevatele lindudele. Siiski otsustati USA tuvide organisatsioonist tema järele pärida ning sealt kinnitati, et rõngas Joe jala ümber ei ole autentne, idendipettusi tuleb väärtuslike spordituvidega seoses ette üha enam.

Joe tundub uuringute kohaselt kuuluvat hoopis kohalikku tuviliiki nimega Turkish Tumbler ning need linnud ei olegi suutelised läbima niivõrd pikki vahemaid, kui Joe`le algselt süüks pandi. Seega kuulutas Austraalia ta "bioriski mitte kandvaks" ja otsustati, et edasisi sanktsioone tuvi suhtes ei rakendata. Rändevõistluste jaoks aretatud tuvide hinnad võivad ulatuda lausa miljonitesse dollaritesse ning küllap oli keegi soovinud Joe pealt andmeid võltsides lihtsalt teenida.