Hispaania valitsuse loomaõiguste osakond on koostanud infopaketi, mille kohaselt võib ilma riskimata jalutada koeraga väljas kuni +7 kraadise temperatuuriga. Sellest edasi hakkab rolli mängima lemmiklooma suurus ja kaal. Väiksemate tõugude nagu chihuahua või yorkshire`i terjeri puhul saabub kriitiline moment, kui kraadiklaas näitab 4 miinuskraadi. Selle temperatuuri juures tuleb nende õues viibimist piirata või hoolitseda selle eest, et koeral oleks enda soojas hoidmiseks piisavalt füüsilist koormust.

Suurematel tõugudel nagu saksa lambakoer või kuldne retriiver tuleb silma peal hoida alates 6 soojakraadist ning ohtlikuks muutub nende jaoks 9-kraadine külm. Samuti tuleb silmas pidada õhuniiskust ja tajutavat temperatuuri.

Loomadele on suur valik talveks sobivat garderoobi, mis kaitsevad nüüd külma, tuule kui märgumise eest. Lisaks soovitavad loomaarstid kaitsta nende käpapadjandeid spetsiaalse kreemi või vaseliiniga. Ka plastist või kummist papud aitavad käppasid soojas hoida. Soovitav on esmalt käpad kreemitada ning seejärel koer jalanõudega varustada.

Allikas: diarioveterinario.com