1.Lõvide hulgas pole tegelikult liidreid, veel vähem kuningaid - nende staatus omavahelistes suhetes on alati võrdne.

2.Niisamuti on ilukirjanduslik liialdus seegi, justkui juhiks lõvikuningas oma valdusi džunglist - tegelikkuses on lõvi territooriumiks kaljused ja kivised pinnad või rohumaad.

3.Aafrikas ohvriloomaks peetava valge lõvi kohta ringleb valearusaam, et tegemist on albiinoga. Tegelikult on valge lõvi täiesti eraldi alamliik, kelle organismis sisaldub vähem melaniini. Tõsi, looduses eksisteerib ka albiinolõvisid, kuid nende karv on roosaka varjundiga. Õige valge lõvi silmad on sinist värvi.

4.Uhke lakk muudab isalõvi emastele atraktiivseks. Mida võimsam "soeng", seda suurema potentsiaaliga isane, on siiani arvatud. Siiski võib ka see mood aegumas olla: Keenias Tsavos elavad lakatud isalõvid on osutunud emaste hulgas populaarseteks ning näitavad üles hämmastavat võimekust oma territooriumi teiste isaste eest kaitsta. Botswanas on lisaks täheldatud ka lakaga emalõvisid, kes kalduvad paraku olema viljatud.

5.Jahipidamisel kehtib sooline võrdõiguslikkus. Ekslikult arvatakse, et jaht on rohkem emalõvide teema ning isaste ülesandeks on territooriumi valvamine. Tegelikult kinnitavad värskemad uuringud, et lõvid suudavad ülesanded omavahel võrdselt ära jaotada vaatamata soole.

Allikas: BBC Earth