Märtsikuu algas Eestimaa loomakaitse liidule šokeeriva telefonikõnega: mööduja leidis Ida-Virumaalt Maidla ja Kohtla-Nõmme vaheliselt teelõigult koera surnukeha. Koera nägu oli verine, mille põhjal võib oletada, et teda peksti näkku. Prügikotti topitud loom oli ka oksendanud ning viimaks kurval kombel oma lõpu leidnud. Koera kõrvalt leiti töökindad, millega tegu ilmselt toime oli pandud.

"Meie hinnangul on tegemist eriti võika ja sadistliku teoga, millele pole muud selgitust, kui et selle toimepanija on sadistist psühhopaat, kes lisaks oma jõledatele tegudele tahab neist ka avalikkusele teada anda," kirjutab liit ühismeedias. "Loomake leiti üsna sõidetava tee äärsest kurvist, kus see hakkas sõitjatele kergesti silma. Kui inimene tahab vaikselt selliseid kuritegusid toime panna, siis ta laipa niimoodi ei eksponeeri."

Liit on teinud avalduse ka politseile, kuid ootab samuti vihjeid kurjategija kohta. Tunnistajatele tagatakse anonüümsus. Kõik vihjed on oodatud aadressile info@loomakaitse.eu.