1. Sibul, küüslauk ja teised laugud

...on teataval määral toksilised nii koertele kui kassidele. Need tekitavad hemolüütilist aneemiat, mis tähendab, et vähendavad punaliblede hulka ning looma organism võib jääda hapnikuvaegusesse. See ei juhtu hetkega, aga isegi väikeste koguste pidev tarvitamine võib sellise seisundini viia.

2. Šokolaad

Võib põhjustada krampe, koomat ja surma. Koerad armastavad selle magusat maitset, aga see sisaldab neile ohtlikku kofeiini ja teobromiini. Mida tumedam šokolaad, seda ohtlikum. Võimalik on äkksurm.

3. Ksülitool (nätsud ja maiused)
Suurendab koera organismis insuliini tootmist ja põhjustab sellega kiire ja eluohtliku veresuhkru languse. Tunnused: oksendamine, väsimus, värinad, krambid, närvilisus ja nälg. Halvimal juhul šokk, kooma ja surm.

4. Viinamarjad ja rosinad

Nende kahjulik toime on avastatud hiljuti ning see avaldub oksendamise, kõhulahtisuse ja neerukahjustustena. Mürgistust võib põhjustada juba üsna väikese koguse söömine, 5-10 grammi.

5. Avokaado

Tekitab hingamisprobleeme, kõhulahtisust ja oksendamist. Mürgine on nii vili kui ka seeme.

6. Pärmitaigen

See võib koerale saatuslikuks saada, kui hakkab maos ja soolestikus paisuma.

7. Makadaamia pähklid

Oksendamine, tuikumine, nõrkus, temperatuuri tõus ja depressioon.

8. Maapähklid

Kõhulahtisus, oksendamine, kõhuvalu, närvisüsteemi häired.

9. Ploom, kirss, virsik ja teised kividega puuviljad

Kivi tuleb mõnel loomal välja opereerida.

10. Kondid

Võivad soolestikus killustuda ja kahjustada koera siseorganeid, kurku kinni jääda või tekitada sooleummistusi (vajab operatsiooni).