Esmalt haaravad emane ja isane loom teineteisel sõrgadest ja tantsivad. Emane testib sellega isase tugevust, viimane aga püüab leida sobivaimat kohta oma sperma poetamiseks.

Mõni minut hiljem, kui see kõik on tehtud, lõpeb tants ja kumbki läheb oma teed, kui just emane ei otsusta isast ära süüa - sedagi tuleb ette, ehkki mitte nii tihti, kui räägitakse.

Mõned skorpioniliigid ei pea järglaste saamiseks alati paaritumisega vaeva nägema, vaid võivad selle asemel läbi viia partenogeneesi - mittesugulise paljunemise vormi, kus munarakust saab embrüo, ilma et oleks vaja spermat.

Sõltuvalt liigist peavad skorpioniemad taluma 18-kuulist tiinust enne oma laste sündi. Siis saabuvad beebid. Sündides on nende skeletid endiselt väga pehmed, nii saaks neist kiskjatele kerge eine. Selle vältimiseks ronivad vastsündinud skorpionid ema seljale, viibides seal kuni paar nädalat, kuni nende välisskeletid tahenevad.

Skorpionibeebid kasvavad kiiresti ning on peatselt valmis omapäi maailmas toime tulema. Võib aga ette tulla, et piisava toidu puudumisel ema neist mõne nahka pistab.

Allikas: https://www.sciencealert.com/