Kõik algas 11.septembri hommikul 1985. aastal, kui Knoxeville`is elav mees ärkas tohutu müra peale ning otsustas vaatama minna, mis toimub. Oma maja eest leidis ta tundmatu mehe langevarju mähkunud surnukeha. Mehel oli kaasas mitu püstolit ning ta kandis öönägemise prille.

Kohale saabunud politsei tuvastas ka tema isiku. Tegu oli Andrew Thortoniga, kes juba mõnda aega tegeles Kolumbiast narkootikumide smuugeldamisega. Seekord oli tema missiooniks täita Chattahoochee metsa paigutatud plastkonteinerid kokaiiniga, kuid lennuk süttis teadmata põhjustel põlema, nii et mees oli sunnitud langevarjuga alla hüppama.

Kolm kuud hiljem leidsid metsavahid lähedusest karu surnukeha. 79-kilone mesikäpp lamas, ümbritsetuna plastikkonteineritest, ning oli surnud üledoosi. Ta oli suutnud manustada umbes 30 kilo kokaiini. Lahkamine näitas, et ta oli sõna otseses mõttes narkootikume täis.

Hingamispuudulikkus, sisemised verejooksud, ajuinfarkt ja südamepuudulikkus olid looma elu lõpetanud. Pärast lahkamistulemuste selgumist sai karust meediakangelane, kes tuntud narkoparuni Pablo Escobari eeskujul ristiti Pablo EskoBeariks. Peaaegu 40 aastat hiljem on legend temast ikka veel nii põnev, et temast on kirjutatud laule ning režissöör Elizabeth Banks arvab heaks olevat tema loo ka ekraanile tuua.