MTÜ sai mureliku kirja seoses Kaalepi ühe kortermaja kassipidamise ja nende ohjeldamatu paljunemisega. Vabatahtlikud suundusid kohe ka olukorda kontrollima ning märkasid mitut kassi kortermaja ümbruses tegutsemas. Toitjaga vesteldes selgus, et üks kassidest on ka tiinuse lõppjärgus. See kiisu õnnestus päästjatel ka kohe kaasa viia ning leppida nii toitja kui vallaga, et MTÜ aitab kassid kinni püüda, ent ei suuda kassiderohkuse tõttu neid ei majutada ega nende eest tasuda.

Järgmisel päeval pöördusidki vabatahtlikud uuesti tagasi ja seadsid üles püügipuurid. Mõned loomad pugesid otsekui ohtu tajudes kohe toitja uksest sisse. "Siinkohal tasub ära mainida, et toitjaks on tore vanaproua, kes ilmselt väga armastab loomi ja tahab nende eest hoolitseda kuid ei adu, kust maalt jookseb piir ning millal pöördub hea halvaks," kirjutab Paikass ühismeedias.

Paraku leiti samast ka ämber veega, milles juba nädal aega oli hulpinud uputatud kassipoeg. Vanaproua tunnistas tapmise ka üles. "Palusime prouat korduvalt, et ta lubaks meid tuppa ja saaksime kassid kaasa võtta ning selle paljunemise seal lõpetada. Selle peale lõpuks saime ka toast ühe kassi. Kuid vähemalt kaks kassi jäi sinna veel. Meie ei jätnud jonni ning ka proual jagus kangust meiega jageleda," jutustavad vabatahtlikud. "Lõpuks kutsusime välja ka politsei, sest asjale pidi saama mingisuguse lahenduse. Tänu politseile said meie vabatahtlikud minna ka tuppa. Nad nägidki seal kahte kassi, keda sealsete olude sunnil püüda oli võimatu."

Pärast läbirääkimisi otsustati prouale jätta alles kaks kassi, kes kiiremas korras steriliseeritakse. Nii lõpeb poegimine ja kaks sõpra jäävad vanainimesele siiski alles.

Värskelt elukohta vahetanud tiine kiisu tõi aga eile õhtul juba pojad ilmale. Paikassi teatel poleks ta üksi poegimisega hakkama saanud ning vabatahtlikel tuli teda abistada. Tulemuseks on kolm vahvat põnni. Seega kiisuemal nimega Emmeliine vedas, et ta viimasel hetkel kolooniast minema pääses.

Kaalepi korterikoloonia kassid steriliseeritakse ja kastreeritakse õige pea, pärast seda on nad uute kodude ootel.