Varjupaigatöötajatel jätab süda jõnksu vahele kaks korda ja seda duublit võib juhtuda pea iga päev. Esimene jõnks jääb vahele siis, kui elusaatuse keerdkäigud on looma varjupaika toonud, vahet pole kas ta on koer või kass või mõni muu vahva tegelane. See jõnks käib seetõttu, et näeme looma muret ja murtud südant. Aga aeg parandab haavad, me õpime teineteist tundma ning loom teeb hoolitseja südamesse pesa. Teine jõnks käib südamest läbi siis, kui oleme loomale otsinud uue kodu ning ta rõõmsalt saba lehvitades varjupaigaväravast välja läheb. See teine jõnks on ütlemata magus ja teeb südamele head.

Varjupaikade MTÜ varjupaikades on praegu kodu ootel 30 koera - nad kõik ootavad uut võimalust. Tallinnas murrab südameid sinisilmne Batman, kes sattus varjupaika purunenud pere tõttu. Ometi ei ole koer kaotanud usku inimestesse ja tõmbab heatahtlikult sul keelega üle näo. Samuti on tal alati varuks mõni heatahtlik krutski nii, et ta hoiab sind alati ergas. Batman on alati valmis seiklusteks, mida matkad looduses võiksid pakkuda. Läänemaa Sipsik aga on näiteks juba vanemas eas koer, kelle perenaise maine teekond lõppes. Nüüd ootab Sipsik oma Anu, kellega veeta aega rahulikult pargiteel tatsudes. Ikka igaühele oma vastavalt loomusele.

Et aprillis tähistatakse südamekuud, siis tahame jagada häid nippe, kuidas oma südamele head teha.

Oma südame ja koduukse avamine varjupaigaloomale teeb kindlasti head. Sinul on uus pereliige ja loomal on uus kodu. Lisaks veel koos värskes õhus viibimine ja liikumine, mis teeb head kõikidele südametele. Vali jalutuskäigul tempo, mis sobib mõlemale osapoolele, lase koeral maailma uurida ja nuuskida ning lihtsalt naudi. Kui sul veel ei ole karvast pereliiget, siis kiika meie kodulehele https://varjupaik.ee/loomad/loomad-varjupaigas Vaata meie loomade silmadesse ja ehk jätab ka sinu süda jõnksu vahele kui neisse armud.

Kui sa ei saa mingil põhjusel endale karvast sõpra lubada, siis ka heategu teeb südamele head. Varjupaigas viibivaid looma saad toetada siin https://varjupaik.ee/toeta Lisaks võid sellest võimalusest rääkida ka oma kahejalgsele sõbrale. Teeme südamele head!