DEPO kontrollis nimetatud juhtumit puudutavat informatsiooni. 9. ja 10. märtsil on kauplus müünud 5 kääbusküülikut ning pole ühegi juhtumi kohta saanud klientide kaebuseid. Avaldame DEPO vastulause täismahus.

"Kõigil DEPO-s müüdavatel loomadel on TRACES sertifikaat. See on EL tervisesertifikaat, mis kinnitab lisaks looma seaduslikule päritolule ka seda, et loomad on terved ja müügiks sobivas vanuses.

DEPO-l on koostatud loomade heaolu standard, mida tuleb järgida kaupluses olevaid loomi toites ja hooldades. Soovime rõhutada, et puuride suurus ja sisu vastab iga loomaliigi nõuetele. Põllumajandus- ja toiduamet viib kaupluses läbi regulaarseid kontrolle ja mittevastavusi pole tuvastatud.

Juhime tähelepanu sellele, et enne kodulooma ostmist on ostja kohustatud koguma võimalikult palju teavet vajalike elutingimuste, toitmise, pidamise ja mis kõige olulisem – uues keskkonnas kohanemise tingimuste kohta.

Iga lemmiklooma jaoks on kauplusest uude koju kolimine stressirikas. Seetõttu tuleb pärast looma ostmist viivitamatult minna koju. Transpordi käigus tuleb veenduda, et lemmikloomal ei oleks liiga külm või kuum. Karp, kus looma transporditakse, tuleb paigutada stabiilselt, et looma mitte ärritada või traumeerida.

Sageli võetakse koju jõudes lemmikloom kohe sülle ning pööratakse talle liigset tähelepanu. Kõik loomad ei ole iseloomult julged, mistõttu vajavad nad esimesel kolmel päeval rahu ja vaikust. See on vajaminev periood, mille jooksul loom harjub uue kodu, puuri sisseseade, ümbritsevate helide ja lõhnadega. Üksnes siis, kui loom nende päevade jooksul hästi sööb ja joob, võib talle järk-järgult tutvustada teisi kodu elanikke.

Väga oluline on meeles pidada, et loom ei ole mänguasi, mistõttu peab hakkama omanik tema heaolu eest hoolitsema juba alates ostuhetkest."