Tänase olukorra kurba mõju saavad tunda ka meie neljajalgsed sõbrad. Pandeemia mõjutab rängalt Lapimaal tegutsevaid husky tuuride ettevõtjaid, kes turistide puudusel ei saa koerte pidamist enam endale lubada. Kelgud ja rakendid saab riiulisse piirangute lõppemiseni ootele panna, aga koerad vajavad toitu ja igapäevast jooksutamist. "Husky omanikuna tean seda vaeva hästi ja sestap on nende imeliste olevuste käekäik eriti südamelähedane," nendib ettevõtja Margit Kirsipuu.

Hiiumaa ettevõtjana käib ta sageli metsas tootearenduseks ideid kogumas, kaasas truu husky Elli. "Selleks, et Lapimaal koeri magama ei pandaks, oleme ühinenud abistajatega. Iga HIID toote pealt annetame Eräsusi Huskies ettevõttele kelgukoerte toidu ja hoolduse tagamiseks. Meiega koos on võimalus panustada huskide ellujäämisele, ostes HIID nõgesetooteid," räägib ta.

Doos nõgest aitab tema sõnul keerulisel ajal keha kevadisest kurnatusest turgutada ja rahustab meeli. Mahealadelt korjatud nõgeselehtedest peenjahvatus sobib smuutisse, omleti-, pannkoogi- ja leivatainasse, pirukatäidsesse, frikadelli või kotleti sisse. Põhimõtteliselt sobib igasse rooga või küpsetisse raua ja valgurikkaks lisandiks. Rohkem infot leiab www.hiidlife.com