"Meie vöödilise kangelase Euroopa reis on maailmale kinkinud juba kaks paari kolmikuid. Kas Sloveenias tuleb ka kolmas?" rõõmustab Tallinna loomaaed.

Euroopa ohustatud liikide paljundusprogrammi raames viidi Tallinna loomaaia amuuri tiiger Pootsman järglaste saamise nimel 2018. aasta lõpus Tšehhi ja 2020. aastal Itaalia loomaaeda. Mõlemal korral sündis kolmikute pesakond.

Koordinaatori soovitusel ja Tallinna loomaaia heakskiidul jätkab Pootsman paljundusprogrammis osalemist Ljubljana loomaaias, kus talle on valitud paariliseks 9-aastane emane amuuri tiiger Vita. Nüüd oodatakse põnevusega Pootsmani sealsete oludega kohanemist, kuidas hakkab kulgema uute paariliste tutvumine ning kas kohtumisest Vita nimelise tiigriga võiks samuti saada alguse kolm uut elu.

Ematiiger Vita

Ljubljana loomaaed teatab, et poiss on kenasti kohale jõudnud, paistis end peale reisi hästi tundvat, sööb-joob, kaalub 200kg ning harjub esialgu enne suurde väliaedikusse pääsemist siseruumides ja väiksemas privaatses õueaedikus oma uute talitajate ja oludega.