"Kas täna koera/lemmikut võttes mõtleme, et oi kui tore ja armas tegelane, võtan endale ja koju jõudes panen ta kohe ketti? Või millal tuleb käiku sõna "kett"? Kas siis kui sõbrake kasvab suureks (alla põlve koertega ei tohiks ju seda probleemi tekkida)?" küsib Irmeli ning pakub võimalikke variante: Saavad täiskasvanuks? Murravad kodulinde või teisi pisemaid neljajalgseid? Söövad lapsi?

Tema eesmärk on avada inimeste silmi ja ühel häälel ütelda, et see pole päris OK! "Võib-olla tõesti mõnel suurel koeral ekstreemsel juhul oleks see mõeldav ja vabandatav, aga palun aidake kaasa mõelda, miks taksi-mõõdus väikesed koerad peavad 24/7 õues keti otsas istuma!" lausub ta.

Irmeli palub inimesi appi. "Teeme pimedad nägijateks. Kui Sinu lähedal või teele on sattunud pisike ketikoer, siis palun tee see pildi klõps ja saada mulle. Püüa pilt nii teha, et koht ei jääks väga ära tuntavaks. Ma ei soovi kolmandat Maailmasõda vallandada, aga silmi avada võiks küll. Vaatame kõik koos üle meie riigi kõige õnnetumad pisikesed koerakesed ja võimaldame neile eluväärse elu," palub ta.

Irmeli lisab, et kui on võimalik tuvastada koera väärkohtlemine, siis tekib ka võimalus sekkuda - näiteks PTA abiga.