Eesti Metsloomaühing sai selle nädala alguses teate kahest rebasekutsikast keset Mustamäge. Üks loomadest oli väga kuri ja jooksis kohe peitu, teisel oli kaelas väga lõdvalt kaabliside ning ta oli väga sõbralik.

Kaelarihm

Metsikum kutsikas asustati kohe metsa elama. "On kahtlus, et neid on püütud kellegi poolt kodustada. Arvestades aga, et nad on lisaks oma armsusele ka kulukad üleval pidada - kutsikas on kõhn, mis viitab vähesele toidule - ja nende väljaheited haisevad väga tugevalt, visati nad lihtsalt kuskile metsaserva lootuses, et „küll ta hakkama saab"," kirjeldab ühing sotsiaalmeedias. "Kahjuks aga ei saa sellise loomuga kutsikas ilma inimese abita looduses hakkama."

Sõbralik on ühingu kätte jäänud kutsikas just meestega ja laseks ilmselt end isegi sügada ja kaelarihmaga jalutada. "Naistega ta õnneks nii sõber ei ole, vaid käitub nagu õige rebasekutsikas: uriseb, pelgab ja ründab. Seetõttu on hea, et tema hooldajaks on naine, see aitab kaasa tema metsistumisele," räägivad vabatahtlikud, kelle sõnul minimaalse inimkontakti ja liigiomase toiduga saab temast peagi loodetavasti üks metslooma iseloomuga rebane.

Mustamäelt leitud rebane

Välipuuris peab ta kindlasti enne vabastamist sooritama eluspüügitesti, mis tagab tema looduses hakkama saamise ja annab kinnitust, et ta endale ise toitu suudab hankida.

Selleks, et rebasekutsika teekonda vabastamiseni toetada ja aidata tema toidulauda mitmekesisemaks muuta, saad ka Sina anda oma helistades:

Nr 9009933 - annetad 5€

Nr 9009955 - annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100SWIFT/BIC kood: HABAEE2XSelgituseks: "Metsloomade abistamiseks!