Üha enam hindavad inimesed neljajalgseid sõpru puhtalt välimuse põhjal, lisaks tulevad mängu mugavusest lähtuvad tegurid: kui lihtne on koera hooldada, kui palju ta toodab lärmi ja mustust, kas ta on suuteline elama tubast elu.

Siin on 3 kunagi väga armastatud tõugu, kelle populaarsus lähiminevikus on märkimisväärselt langenud.

1.Vana-inglise lambakoer- see on siiani olnud üks Ühendkuningriikide sümbolkoeri. Viimastel aastatel ei sünni neid kodumaal aga rohkem kui umbes 300 kutsikat aastas. Sealse kennelklubi sõnul pole põhjus päriselt selge, kuid üheks tõenäoliseks põhjuseks on inimeste ümber paiknemine maakohtadest linna, samuti asjaolu, et see koeratõug tahab üsna põhjalikku karvahooldust.

2.Norra lunnikoer
Merelindude jahtimiseks aretatud koeratõug. Iseasi, kui palju on tänapäeval linnujahil käijaid. Ekspertide sõnul on ka maitse-eelistused koerte välimiku suhtes muutunud ja norra lunnikoerad ei vasta enam nendele.

3.Ahvpinšer
Osaliselt on see väga vana tõug oma nime saanud ahvile sarnaste näojoonte järgi. Ahvi näoga koera esivanemateks on tõud belgia grifoon ja brüsseli grifoon, kelle näod meenutavad samuti ahvi välimust. Neidki ei osata tänapäeval enam hinnata. Seega sünnib ka üha vähem pesakondi.

Allikas: cadenadial.com