"Kui Eino, kes on üks Eesti Metsloomaühingu asutajaliikmetest, üle saja aasta puhkama läks, ei osanud ta sellist seiklust, mis tema kodus ja kodu lähistel lahti läks, oodatagi! Reede õhtul kirjutasid talle mitmed erinevad inimesed Arukülast, et tema paabulinde nähakse igal pool jalutamas. Eino õde käis tema kodus kontrollimas ja selgus, et pooled linnud on kuidagi vabaks saanud ja küla peale jalutama läinud," kirjeldab ühing.

Kinni püütud paabulind

Kiirelt asusid lindude püüdmisel appi kohalikud elanikud ja ühingu vabatahtlik Merilin, kes püüdis ühe eksootilise linnu kinni kuusehekist ja karjatas teised hoovil ringi jalutanud tiivulised oma majja.

Sellega aga vabatahtliku tööpäev ei löppenud: kohe pärast paabulindude tabamist tuli appi kiirustada 13-le pardipojale, kes samuti viimaks Eino hoole alla toimetati. Mees tunnustab kaaslasi: "Eesti Metsloomaühing on väga vajalik organisatsioon Eestis. Olgugi, et eemaldusin ise ühingust oma suure hobitalu koormuse tõttu, aga koostööd teeme me alati! Ühing teeb superhead tööd ja keegi muu ei aita metsloomi nii nagu teie!"

Päästetud pardipojad