Eile jõudsid lossimägedesse 12 lammast, kes jäävad linlasi rõõmustama ja külalisi tervitama kuni augusti lõpuni. Lammaste töö sisuks on mägede nõlvad puhtaks nosida, mistõttu linn ei pea selleks eraldi inimest palkama.

Viljandi lossimägede nõlval alustasid tööd looduslikud muruniitjad

Lammaste arv on iga aastaga paraku vähenenud. Kui esimesel aastal oli lambaid 27, siis tänavu vaid 12 - suuremale karjale ei jätku paraku toitu.

Kokku on lammastel kaks eraldi aedikut, kui ühes aedikus saab toit otsa, suunatakse lambad teise aedikusse sööma. Tuule ja vihma eest annab varju aedikus olevad puud.

Viljandi lossimägede nõlval alustasid tööd looduslikud muruniitjad

Ka Pirita teatas eile neljajalgsete aednike saabumisest, kes peaksid kohale jõudma täna pärastlõunal. Kõrkja saarel asuvad sarnaselt möödunud aastale tööle veised.

„Eelmisel suvel hooldasid Kõrkja saare niitusid kümmekond eri tõugu veist. Loomad võeti saarele seetõttu, et nad aitaksid hoida Pirita jõe ürgoru elurikkust ja niidule iseloomulikku taimekooslust. Teiseks pakkusid loomad rõõmu linlastele ja linna külalistele. Seepärast toome veised Kõrkja saarele ka eelolevaks suveks," ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Pirita veised