Kuidas oleks proovida tulevikutoitu, mis aitab meid varustada tunduvalt loodustsäästvamalt kui senine karjakasvatus? Röstitud kilgid, kilgileivad ning hommikukrõbinad kilgijahuga? Kui palju erinevaid putukaliike on olemas? Kui mitut neist võib süüa ja kui paljud inimesed neid söövad? Kuidas putukas maitseb?

Kiek in de Köki kindlustustemuuseumi näitus „Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos" avab ukse ka putukamaitsete maailma. Erlend Sild ja Marge Kõllamägi Eesti Putukatööstuse liidust räägivad, miks on mõistlik liita oma menüüsse putukad. Lisaks uuritakse kilkide hingeelu lähemalt - kuidas neid kasvatatakse ja mismoodi valmib kilgijahu. teemapäevalt ei puudu vahvad meenutused varasemast ning infokillud laiast maailmast.

Nagu öeldakse - üks amps ütleb rohkem kui 1000 sõna: seega ei puudu teemapäevast ka praktiline osa - degusteerida saab putukatest valimistatud toitu. Maitsta saab röstitud kilke, kasulikke hommikukrõbinaid kilgijahuga, kilgileiba ning -batoone.

Pärast putukatoidu degusteerimist saab giidi saatel tutvuda näitusega „Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos".

Kell 13.00 giidituur näitusel eesti ja vene keeles.