Kell 11 toimub Riigikogu ees kogunemine karusloomafarmide keelustamise toetuseks. "Soovime oma kohalolekuga tunnustada positiivseid muudatusi seadusloomes ning näidata, et Eestil on aeg liituda riikidega, kus julm karusloomatööstus on juba keelustatud," sõnas Loomuse kommunikatsioonijuht ja juhatuse liige Annaliisa Post.

MTÜ Nähtamatud Loomad korraldab Riigikogu ees visuaalse sündmuse koos hiigelloomadega, millega avaldatakse toetust ja tänu rahvasaadikutele.

Loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad kell 14 algaval üritusel on fookus hea sõnumi visuaalil ja esteetikal, mida annavad edasi organisatsiooniliikmed. Kindla osalejate arvuga rollid on täidetud ning Riigikogu ette tuuakse esmakordselt hiiglaslikud rebane ja tšintšilja, kelle kujutistega tähistatakse loomadest hooliva otsuse arutelu. Aktsioonis osalevad loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad liikmed.

"Juba homme otsustab Riigikogu lõpphääletusel karusloomafarmide edasise saatuse üle. Eelnõu lugemise ajaks koguneme Nähtamatute Loomadega Riigikogu ette visuaalseks ürituseks. Oleme viimaste aastate jooksul suhelnud paljude poliitikutega ja meil on äärmiselt hea meel tõdeda, et Riigikogu liikmete seas on väga palju loomadest hoolivaid inimesi. Seetõttu tahame välja näidata oma siirast tänu neile rahvasaadikutele, kes eelnõu toetavad. See on meile esmakordne visuaalne üritus, mille jaoks toome kohale ka hiigelloomad. Ootame põnevusega, et Riigikogu langetaks loomasõbraliku otsuse," kommenteeris Nähtamatute Loomade president Kristina Mering, kes on loomade heaoluga tegelenud juba 15 aastat.

Lisaks kahele eelpool nimetatud ühendusele toetavad karusloomafarmide keelustamist ja kutsuvad Riigikogu ette oma poolehoidu näitama Varjupaikade MTÜ, Eesti Loomakaitse Selts, Pesaleidja, MTÜ Kasside Turvakodu, Zoosemu, Eesti Roheline Liikumine, Päästame Eesti Metsad MTÜ, Eesti Metsa Abiks, Taimetoidumess ja paljud teised.

Karusloomafarmid on keelustatud Suurbritannias, Prantsusmaal, Norras, Hollandis, Austrias, Horvaatias, Sloveenias, Makedoonias, Serbias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Slovakkias, Luksemburgis, Belgias, Tšehhis. Taanis ja Rootsis on keelustatud rebasefarmid.