Muri lasi kodust jalga sel ainsal päeval, mil tema põgenemiskatsete vastu paigaldatud elektrikarjus ei töötanud. Koer sattus otsejoones auto alla ning õnnetuse tagajärjel tekkinud hulgiluumurdude tõttu tuli kiirabikliinikus kõne alla ka tema eutaneerimine.

Muri pensionärist peremees ei soovinud sõbrast ühelgi tingimusel loobuda, kuid kiirabikliinikule protseduuride ja ööbimise eest tasutud 1500 eurot oli tema viimane rahatagavara. Seega tuli appi MTÜ Aita Mind Koju, mis koera kiiresti Saaremaalt oma Kilingi-Nõmmes asuvasse varjupaika transportis, korjanduse organiseeris ja koerale Tallinnas Billy loomakliinikus operatsiooni korraldas.

Muri röntgenipilt

MTÜ perenaine Irmeli Grönberg ütles, et operatsioon venis oodatust veel pikemaks, kuid Muri luud lapiti hoolega kokku ja nüüdseks on koeral eluvaim sees. "Eile Tallinnast tagasi sõites korraldas ta mulle küll insuldi. Kuna talle oli antud suur annus narkoosi, kohaldati ka järk-järguline ärkamine. Autos tagasi sõites jäi ta korraga vait. Peatasin auto kinni ja nägin, et tal on silmad tagurpidi, tundus, et ta ka ei hinga," jutustas Irmeli. "Mõtlesin, et nüüd ongi kõik, aga mõne minuti pärast tegi ta silmad lahti, vaatas otsa, justkui öeldes: ma ju magasin!"

Irmeli sõnul on koer nüüdseks kenasti taastumas, sööb isukalt ja tõuseb ka puuris püsti. Kuigi ta ei soovi enne õhtut hõisata, toetub ta veterinaaride antud lootusele, et Muri saab tulevikus taas kasutada ka mõlemat tagakäppa ning paraneb õnnetusest täielikult.

Muri pärast operatsiooni

Järgmisel nädalal ootab koera ees arstlik kontroll ning kui selgub, et kõik on sujunud veatult, leiab Muri taas tee oma peremehe juurde Saaremaale. "Omanikuga oleme telefonis rääkinud iga päev tundide kaupa. Ta on imestunud, kui palju häid inimesi jagus, kes kõik nõus aitama olid," räägib naine.

MTÜ Aita Mind Koju soovib lisaks annetajatele tänada ka Billy loomakliiniku sõbralikku personali eesotsas arstide Kristo Klaasseni ja Garry Tralmaniga.