" Meil on selle üle väga hea meel! Järgmise sammuna vaatavad meie spetsialistid eraldised üle ja piiritlevad uued leiukohad. Seejärel rakendame riigimaal range kaitse kogu leiukoha ulatuses," teatas Keskkonnaamet.

Lendorav on Eestis haruldane liik, kes kuulub meil I kaitsekategooriasse. Euroopa Liidu riikidest leidub lendoravaid vaid Eestis ja Soomes. Lendoravate elupaikade kaitseks käib praegu ka Eesti-Soome ühisprojekt. Selles projektis koordineerib Keskkonnaamet tegevusi, mis aitavad lendoravate elupaiku säilitada ja elupaigavõrgustikku taastada.

Kokku uurisid RMK töötajad lendoravale sobilikke elupaiku tänavu 840 hektaril, kus läbiti 212 kilomeetrit. Kontrollitud alade seas olid nii juba lendorava levikuvõrgustikku kuuluvad elupaigad kui ka need metsad, mis võiks loomale sobida.

Igakevadist lendorava seiret teevad RMK töötajad aastast 2013, mil alustati lendorava levikuvõrgustiku planeerimisega. Võrgustikuga tagab RMK, et teadaolevate lendorava elupaikade vahele loodud koridoridega säiliks elupaikade vaheline ühendus. „Levikukoridorid tähendavad seda, et tagame teadaolevate elupaikade vahel lendoravale sobiva kõrgusega metsa olemasolu - lendorav vajab seda elupaikade vahel liikumiseks," selgitas MK elurikkuse ja seire spetsialist Margus Pensa.