2015. aasta juulis osales austraallane Mick Fanning World Surf League Championship Touril, kui teda ründas mõrtsukhai, samal ajal kui tuhanded hirmunud fännid jälgisid sündmust otseülekandes telerist. Nüüdseks pensionile jäänud surfarist on saanud looduskaitsja ning uue dokumentaali „Päästke see hai" saatejuhina asub Mick teele, et teha oma kogemusega rahu ja saada nende tippkiskjate kohta rohkem teada. Põnev kaheosaline sari esilinastub 7. juunil kell 21.05 kanalis Viasat Nature.

Dokumentaalis „Päästke see hai" asub kolmekordne surfamise maailmameister koos juhtivate ekspertidega missioonile, et uurida haide kaitsmist. Need võimsad kalad on nüüdseks muutunud jahitavateks: igal aastal tapetakse hinnanguliselt 20-100 miljonit haid kaubandusliku kalapüügi tõttu, paljud neist oma liha ja uimede pärast, elupaikade kadumise, reostuse ja naftalekete ning inimeste arusaama tõttu, et haid on surmavad tapjad.

Kahe episoodi jooksul reisib Mick mööda maailma, uurib haisid ja inimesi ümbritsevaid probleeme ning avastab uusimaid tehnoloogilisi lahendusi inimeste ja haide turvaliseks kooseksisteerimiseks, kui ta paljastab varjatud tõdesid, ohte ja seda, kuidas päästa need majesteetlikud ookeanielanikud väljasuremisest.

"Päästke see hai!

Dokumentaalis tutvustatakse juhtivate ekspertide, sealhulgas dr Charlie Huveneersi, professor Colin Simpfendorferi, dr Neil Hammerschlagi ja tuntud haikaitsja Cristina Zenato tööd.

„Päästke see hai" esimene osa esilinastub esmaspäeval, 7. juunil kell 21.05 kanalis Viasat Nature ja teine osa teisipäeval, 8. juunil.