Terve päeva vältel tutvustavad erinevad koolitajad ning koeraspordiklubid huvilistele erinevaid tuntud ja tundmatuid koeraspordialasid, mida kõike on võimalik Eestis oma lemmikuga harrastada. Külla tulevad ka erinevad reaalset tööd tegevad koerad ning kavas on muudki põnevad tegevused.

Tutvustakse, kuidas koolitatud koerast võib olla rõõmu ka ümbritsevatele inimestele ning miks on oluline olla vastutustundlik koerapidaja.

Koerapäeva peakorraldaja, koolitaja Maarja Kalma sõnul kujunes ürituse korraldamise idee just läbi isikliku kokkupuute. “Eesti lemmikloomakultuuris Kesk-Euroopa ja Skandinaaviamaadega võrreldes väga palju arenguruumi. Liigun igapäevaselt oma koertega linnakeskkonnas. Väga tihti on näha inimeste põhjendamatut hirmu koerte suhtes, samuti ka seda, kuidas koeraomanikud ise ei oska oma loomi toimivalt juhendada. Selleks, et näidata, kuidas koolitatud koer võib olla väga heaks kaaslaseks ja positiivseks väärtuseks ka tänases linnastuvas ühiskonnas, samuti tutvustada inimestele, millised koertega harrastamise võimalused on üldse Eestis olemas saigi alguse idee selline kõiki kaasav päev korraldada.”

Koerapäeval astuvad üles väga erinevad esinejad:

- Enam kui 40 aastase koolitajakogemusega, raamatu kutsika kasvatamise tarkusi autor Urve Lageda teeb lühiloengu ja demonstratsiooni sellest, kuidas kutsikaga kuulekuskoolitust õigesti alustada.

- Saab näha, millega tegelevad igapäevaselt juht- ja abikoerad. Samuti on võimalik ise proovida takistusraja läbimist juhtkoera abil pimesi.

- Oma oskusi näitavad parimad Eesti parimad trikikoerad ning koeratantsupaar.

- Vaatemängulise etteaste teevad jahiretriiverid.

- Oma tööd demonstreerivad Eesti politsei teenistuskoerad.

- Täiesti eraldi programmi korraldab Fotografiskas Eesti Abi- ja Teraapiakoerte ühing. Kavas on muinasjututöötuba, töötuba koertega suhtlemisest ning infotund teemadel, kes on teraapiakoer ja kuidas selleks saada. Viimaks on lastel võimalus lugeda ette lugemiskoerale.

- Mari Teras koertekoolist Kratt räägib sotsialiseerimisest ning sellest mida teha siis, kui koer on juba ümbritseva suhtes reageeriv.

- Koos treeneriga saab proovida agility põhialuseid ning näha, mida kujutab endast ala, milles Eesti on võitnud medaleid maailmameistrivõistlustelt.

- End ja koera saab proovile panna meeleolukal kuulekusvõistlusel, mille kohtunikuks on koolitaja Sirje Vets. Kõigile jõukohasel võistlusel on oluliseks koera ja omaniku omavaheline koostöö. Kõigile osalejatele on väike meene ning parimatele ka auhinnad!

- Oma tegevusest räägivad ja oskuseid näitavad Nõmme Huvikooli Noorte Koerakasvatajate ringi noored - juhendaja Lada Mehika eestvedamisel.

- Räägime Eesti hagijast, EV 100 hagija projektist, veospordist ning pürenee mäestikukoertest.

- Võimalik on soetada kohapealt ka koeratarbeid.

Kõigil külastajatel on võimalik saada koolitajate käest vastuseid end huvitavatele küsimustele ja lihtsamaid harjutusi soovi korral ka ise kohapeal järgi proovida.

Koerapäeva korraldajaks on alustav MTÜ Liivlaid (Maarja Kalma & Andreas Reimand), mille eesmärgiks on kogukonna arendamine, hariduslike programmide korraldamine ning noortele korraldajatele korralduskogemuste omandamiseks vajaliku platvormi võimaldamine. Koostööpartneriteks Telliskivi Loomelinnak, Fotografiska fotokunstikeskus, lemmikloomapood TailsPlanet ning Josera Estonia. Vabatahtlikke osalejaid toetavad veel ka lemmikloomapoed Zaba ja Pet City, La Muu, Reval Cafe, Dimela ning Ehe Mood.

Üritus on kõigile tasuta ning tegevust leidub kogu perele. Täpne toimumiskoht on Telliskivi Loomelinnaku sisehoov Fotografiska fotokunstikeskuse vastas. Eesti Abi- ja Teraapiakoerte programm toimub Fotografiska keskuses sees.