Fotograaf Tony Austin sattus kolmetunnisel jalutuskäigul veidra vaatepildi peale: musträstas plagistas tiibu ja hüppas kohapeal õhku. "Ta käitus väga veidralt, ma ei suutnud aru saada, millega ta tegeleb," kirjeldas mees NPR-ile. "Niimoodi käitus ainult üks lind, teised seisid kõrval ja vaatasid pealt."

Fotograaf jäädvustas kummalise momendi ning hiljem kodus fotosid suurendades tabas teda üllatus: linnu suled olid täis sipelgaid. Järelikult oli rästas teadlikult võtnud sipelgavanni.

Mees jagas fotot ka sotsiaalmeedias ning linnuspetsialistid selgitasid talle, et tegu on lindude spetsiaalse käitumisega, mida inglise keeles nimetatakse "anting". See tähendab, et lind laseb sipelgad oma sulgede vahelt nahale liikuma ning naudib sipelgavanni. Passiivse vanni puhul lamab ta maas ja laseb putukatel toimetada. Selles, mis on selle harjumuse põhjuseks, pole teadlased siiani üksmeelele jõudnud: arutletakse selle üle, kas nii on võimalik vabaneda parasiitidest, lasta kohendada oma sulgi või kiirendada hoopis sulgede kasvamist.

Vaata näidet sipelgavannist siit: