Juhtum leidis aset Massachusettsi ranniku lähedal Ameerika Ühendriikides. "Laskusin 13 meetri sügavusele, tundsin järsku tugevat lööki ja seejärel läks kõik pimedaks," jutustas mees CNN-le. "Esmalt arvasin, et sattusin hai hammaste vahele, aga valu ei tundnud. Hakkasin ümbrust kompama ja taipasin siis: püha jumal, ma olen vaala suus!"

Packard rääkis, et arvestas ka temaga kaasas olnud hapnikuballooniga, millest võimaluse korral hingata, kuid sellegi varud pole lõpmatud. "Ütlesin endale: nii, nüüd ongi kõik. Siia sa sured! Mõtlesin oma naisele ja lastele, teadsin, et pääsemisvõimalust pole."

Õnneks jätkus paanikat vaid pooleks minutiks, seejärel sülgas vaal mehe vette tagasi. "Paiskusin õhku, kukkusin vette ja jäin pinnale," kirjeldas ta. Sukeldumiskaaslased toimetasid mehe kiiresti haiglasse, kus tal tuvastati küll marrastused, kuid mitte ühtki murtud luud.

Merebioloogid on juhtunu üle hämmingus, kuna vaal on üldiselt oma toidu suhtes küllalt valiv. "See on umbes nagu istuda mõnusalt õhtusöögilauda ja hammustada kogemata kärbest," kirjeldas Charles Mayo vaala võimalikke tundeid.