1.Võta kaasa turvalised esemed
Võta koera jaoks kaasa tema pesa, kus ta saaks lamada, kuni sina tööülesandeid täidad. Turvatunnet aitavad lisada ka tuttavad mänguasjad. Hea käitumise eest premeerimiseks võiks kaasas olla mõni maius.

2.Harjuta teda töökeskkonnaga
Halvad harjumused nagu jooksmine, haukumine ja inimeste peale hüppamine ei meeldi kellelegi. Seega peab kontorisse minekule eelnema treening. Koerad naudivad õppimist, seega hakka tööpostile naasmist ette valmistama trikkide ja käskluste õpetamisega. Haukumist vältida on keerulisem, kuid parim vahend selle puhul on ignoreerimine. Julgusta ja tunnusta kutsut, kui ta käitub sobival viisil.

3.Sotsialiseeri!
Tutvusta koera oma töökaaslastele, hoia teda rihma otsas ja jaluta läbi tööruumid. Kui kontoris on teisigi koeri, tehke esmalt ühine jalutuskäik neutraalsel pinnal. Jälgi märke stressist või ärevusest. Harjuta oma koera autosõitudega, et ta ei seostaks neid vaid loomaarstil käimisega.

4.Potitreeningud
Usutavasti teab su koer, et hädad õiendatakse õues jalutuskäikude ajal, ent ei tee paha võtta tööle igaks juhuks kaasa kakakotid ja puhastusvahendid. Kui peaks õnnetus juhtuma, ei tohi koera karistada või temaga riielda.

5.Tunne stressimärgid ära
Kui koer ilmutab töökeskkonnas stressimärke, on mõistlikum ta koju viia, samuti mainida kolleegidele, et loom ei tunne end parasjagu hästi. Kõik koerad ei ole seltsivad ning tähelepanu võib neid väsitada. Sinu koer on ilmselt närviline, kui ta lakub oma huuli, tõmbab kõrvad lidusse, väriseb, kratsib end pidevalt, tõmbab saba jalgevahele, väldib inimeste pilke, uriseb või haugub. Sellisel juhul on mõistlik talle töökeskkonnast puhkust anda.

Allikas: tails.com