Ajakirjas Proceedings of the Royal Society B avaldatud uuringust selgus, et geneetilisi mutatsioone sigadel ei ole, kuid metssead on vahepeal paaritunud kodusigadega.

Kodusead olid põgenenud kohalikest farmidest inimeste poolt mahajäetud piirkondades pärast tsunamit ja maavärinat, mis vallandasid 2011. aasta kriisi Fukushima tuumaelektrijaamas ja jätsid kodutuks 160 000 inimest. Samal põhjusel on omakorda mägedest alla linnadesse kolinud metssead.

Teadlased analüüsisid aastatel 2006–2018 kogu piirkonnast kogutud 338 metssea geneetikat ning leidsid, et vähemalt 18 metsseal ilmnes kodusigade geenide nn bioloogiline invasioon.

Kodusigade puhul on märgata ka järk-järgulist metsistumist, inimeste ees nad hirmu ei tunne. Uuringus osalenud teadlane Donovan Anderson ütles, et kodusea geenid muutuvad tõenäoliselt iga järgmise põlvkonnaga lahjemaks. "Praegused käitumismuutused tulenevad inimeste puudumisest, kuna metssiga võttis mahajäetud alad kiiresti üle. Ma arvan, et kodusead ei suudaks iseseisvalt looduses ellu jääda, kuid metssead domineerivad mahajäetud linnades, kuna nad on nii tugevad," lausus ta BBC-le.