Lumi Liis toodi 2019.a. novembris Pesaleidja Tõrva hoiukoju. Ta leiti Otepäält Sihvalt maanteel lamamas. Kass oli tol hetkel šokiseisundis ja suurest hirmust ühele kohale tardunud. Autod vurasid mööda ja keegi ei märganud pisikest abivajajat. Kahtlus on arvata, et kellegi kuri käsi oli kassikese sinna Sihva metsade vahele visanud, sest lähedal polnud ühtegi elamist.

Kui leidjad lapsega trennist koju läksid, oli kiisu ikka sama koha peal ja ei liigutanud. Kui nad teda püüdma hakkasid, siis põgenes kiisu tee äärde kuuse alla peitu. Tükk aega toiduga ja lahke sõnaga meelitamist andis lõpuks tulemuse ja Liisike lubas ennast sülle võtta.

Kui Lumi Liis hoiukoju jõudis, ei olnud tema usk inimeste headusesse siiski kadunud. Varsti rääkis ta pikalt ja kaua oma heleda häälega, mis temaga juhtus. Lumi Liis oli hoiukoju jõudes väga haige, talle olid kõikvõimalikud parasiidid ennast kaaslaseks sättinud, kõrvalest, kirbud, seedimine korrast ära ja kohutav nohu, kass hingas ainult suu lahti.

Kassiga sai käidud kliinikus ja pärast ravi ning parasiiditõrjeid, läks tema tervis paremaks. Kahjuks Lumi Liisi tervisehädad jätkusid. Aeg-ajalt tuli ikka ja jälle Lumi nohu tagasi ja ta ei saanud hingata.
Temaga käidi paljudes kliinikutes ja tehtud erinevaid uuringuid, kahjuks määratud ravid ei andnud soovitud tulemust.

Kaks nädalat tagasi halvenes Lumi Liisi tervis niivõrd, et lisaks nohule tekkisid suhu haavandid ja kõriturse, kass ei saanud enam süüa, ninast voolas veresegust sekreeti. Hingamine halvenes läbi ja neelata oli raske, mille tõttu ta enam süüa ei tahtnud. Tal tõusis ka kõrge palavik.

Et Lumi Liisi aidata, tuli kiirustada Tartu Maaülikooli kliinikusse.
Lumi Liis võeti statsionaari sisse ja asuti aitama, et tema elu päästa. Lumi Liis oli üle nädala tilgutite all, talle tehti proovid, mis saadeti Saksamaale, lisaks röntgenuuringud ning vereanalüüsid. Palavik aga püsis ega tahtnud vaatamata arstide määratud raviskeemile sugugi alaneda.

Lumi Liisil oli vereproovide vastuse saamise ajaks tekkinud põletik ja aneemia. Iseseisvalt kiisu süüa ei saanud, seega talle paigaldati sond. Teise antibiootikumiga hakkasid Lumi Liisil verenäitajad tasapisi paranema.

Kuigi kass vajab veel pikalt ravi ja turgutamist, lubati ta kodusele ravile hoiukoju, kus tuleb teda toita iga 4 tunni tagant sondist ja manustada ravimeid ning vitamiine. Ees on veel pikk tee, kuid hoiukodu ja Pesaleidja annavad oma parima, et kiisu ometigi terveks saaks.

Lumi -Liis on Pesaleidja murelaps, aga vabatahtlikud ei anna alla ja teavad, et ta väärib seda, et keegi ka tema eest võitleks. Kiisu on hoiukodu valge inglike, kes tervena võttis hüljatud kiisulapsi ja uustulnukaid hoiukodus suure rõõmu ja hoolitsusega vastu. Ta asus neid kaitsma suuremate kiisude eest, kes pisikesi ei sallinud ja pesi kõik pealaest jalatallani puhtaks. Ka kõik hoiukodu külastanud kiisu soovijad said Lumi Liisile pai teha ja ta nurrus alati ennast sülle, et rääkida pikalt ja põhjalikult oma elust hoiukodus.

Lumi Liis on ääretult suure hingega kassike, kes vaatamata hülgamisele ei ole kunagi kaotanud usku inimeste headusesse! Lumi Liis kardab paluda abi, sest tema ravikulud on olnud juba väga suured, kuid proovima peab. Uuringud ja ravi ning statsionaaris viibimise arve on kokku juba 1500 eurot. Lisaks tuleb kassil koguda veel 1000 eurot hambaravile ja kompuuteruuringutele. Seega palub ta abi kokku 2500 euro ulatuses.

Iga pisemgi panus on hindamatu väärtusega ja haigetele kodututele kiisudele suureks abiks, et terveks saada ning anda uue kodu leidmiseks, veel üks võimalus! Annetust on võimalik teha, helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€

Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!